Explicație video. Cum s-a produs tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump

Captură de ecran / Foto: Video X KKMediaTingz
Captură de ecran / Foto: Video X KKMediaTingz

A avut loc o tentativă de asasinare a fostului președinte Donald Trump.

Cel care a deschis focul la mitingul fostului președinte Donald Trump a fost împușcat mortal de un lunetist al Serviciului Secret al Statelor Unite. O persoană a fost ucisă și alte două au fost grav rănite, precizează Serviciul Secret.

Două surse din cadrul forțelor de ordine au declarat pentru CBS News că Suspectul a fost împușcat și ucis de un membru al unei echipe de counter-assault a Secret Service.

Atacatorul se afla la aproximativ 200 de metri de scena pe care se află Donald Trump. Acesta se afla pe o structură metalică, despre care se crede că era o magazie, conform celor două surse.

Video cu atacatorul:

Sursele citate au mai precizat că arma pe care a folosit-o era de tip AR.

Mai multe focuri de armă au răsunat în timp ce Trump vorbea pe scenă, în jurul orei locale 18:15. O înregistrare video îl arată pe fostul președinte atingându-și imediat urechea și apoi ghemuindu-se la pământ, agenții Secret Service grăbindu-se spre scenă.

Explicație pe imagini din satelit a atacului:

Captură de ecran / Foto: Digi24

Momentul impactului

Puțin sânge putea fi văzut pe fața să în timp ce se ridica pumnul spre mulțime pentru a arăta că este în viaţă. El a fost dus de urgență la coloană sa de mașini, iar Secret Service a confirmat ulterior că este în siguranță.

Video cu lunetiștii din momentul în care se deschide focul:

Într-o postare pe platforma sa de socializare Truth Social, Trump a spus că a fost ”împușcat cu un glonț care i-a străpuns partea superioară a urechii drepte”.

„Am știut imediat că ceva nu este în regulă, în sensul că am auzit un șuierat, împușcături și am simțit imediat glonțul străpungând pielea”, a continuat el.

Autoritățile investighează împușcăturile ca fiind o tentativă de asasinat. FBI a precizat într-o declarație că desfășoară o anchetă cu sprijinul Secret Service și al agențiilor locale și de stat. 

Într-o declarație făcută duminică dimineața, FBI l-a identificat pe atacator ca fiind Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, care se află chiar lângă Pittsburgh, conform DefenseRomania.

Foto cu atacatorul:

Video cu momentul în care se produce tentativa de asasinat:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel