Explozie Crevedia. Fosta stație GPL nu mai trebuia să funcționeze de acum 3 ani / ANPM, precizări importante

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

ANPM a venit cu precizări privitoare la stația GPL din Crevedia, care a explodat sâmbătă seară.

Agenția Națională pentru Protecția Mediului a venit cu noi precizări, pe Facebook, privitoare la stația GPL care a explodat, sâmbătă seară, în localitatea dâmbovițeană Crevedia.

„Fosta stație GPL, care a provocat dezastrul de ieri seara, din județul Dâmbovița, nu ar mai fi trebuit să funcționeze din data de 14.10.2020, după ce titularul a notificat APM Dambovita, prin adresa nr. 13425/14.10.2020, cu privire la încetarea activității în punctul de lucru din com. Crevedia, sat Crevedia, jud. Dambovița.

„Potrivit datelor transmise Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), de către reprezentanții Agenției pentru protecția Mediului Dâmbovița, Autorizatia de mediu pe care a detinut-o S.C. FLAGAS S.R.L. a fost emisă în vederea desfășurării activitatii „Comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule (Statie SKID GPL)” și avea valabilitate în perioada 03.05.2016 - 03.05.2021.

Mai mult decât atât, pe amplasament putea exista, conform autorizației, doar un rezervor de depozitare GPL de 5.000 de litri și o pompă de distribuție GPL, neexistând vreo prevedere privind stocarea de autocisterne pe amplasament”, a declarat Președintele ANPM, Laurențiu Alexandru Păștinaru.Având în vedere că notificarea pentru încetarea activității a fost înregistrată cu șapte luni înaintea expirării documentului, dată de la care nu a mai fost solicitată nicio viză anuală, Autorizația de mediu pentru acel punct de lucru și-a încetat valabilitatea încă de atunci.”, informează ANPM.

CITEȘTE ȘI        -        DNA a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu către funcționarii cu atribuții de control după exploziile de la Crevedia (surse)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel