Explozie puternică în orașul ucrainean Lugansk

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

O explozie puternică a avut loc, vineri seara, în orașul ucrainean Lugansk.

O explozie puternică a avut loc, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în apropierea oraşului separatist ucrainean Lugansk, afirmă surse citate de agenţia RIA Novosti, precizând că a fost vizată o conductă de gaz, scrie Mediafax.

Potrivit martorilor, explozia s-a produs în jurul orei locale 23.00. Surse citate de agenţia de presă RIA Novosti afirmă că explozia a vizat conducta de gaze Drujba, la periferia oraşului Lugansk. Un incendiu de amploare a izbucnit după deflagraţie.

Nu este clar care a fost cauza exploziei, care intervine după un incident similar produs în oraşul separatist Doneţk. Acolo, a explodat un vehicul al unui comandant insurgent, Denis Sinenkov, dar nu au fost raportate victime.

În ultimele zile s-au intensificat confruntările militare între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţii separatişti proruşi în regiunile Doneţk şi Lugansk, situate în estul Ucrainei.

Marea Britanie își mută ambasada din Kiev, în timp ce un înalt oficial ucrainean acuză Rusia de provocări în estul țării

Ministerul de Externe al Marii Britanii a declarat că ambasada țării din Ucraina se mută din capitala Kiev și le-a spus cetățenilor britanici să părăsească țara cât timp mijloacele comerciale de călătorie sunt încă disponibile.

Biroul ambasadei din Kiev se muta temporar, iar personalul va opera dintr-un birou al ambasadei din orașul Lviv, a spus ministerul.

„Orice acțiune militară rusă în Ucraina ar afecta grav capacitatea guvernului britanic de a oferi asistență consulară în Ucraina”, a spus ministerul.

„Cetățenii britanici nu ar trebui să se aștepte la un sprijin consular sporit sau la ajutor pentru evacuare în aceste circumstanțe.”, a mai precizat instituția.

CITEȘTE ȘI    -    Washingtonul a descris drept o manevră cinică anunţul evacuării către Rusia a civililor din Donbas

Federația Rusă, acuzată de provocări în Donbas

Un înalt oficial de securitate al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a acuzat Rusia că a organizat provocări în estul Ucrainei, lovit de conflict, pentru a încerca să provoace armata ucraineană să răspundă, dar a adăugat că Ucraina are în vedere doar modalitățile pașnice de a dezamorsa criza.

Danilov a declarat vineri că Ucraina nu intenționează să elibereze teritoriile deținute de separatiști prin forță, adăugând că este puțin probabilă o invazie la scară largă a Ucrainei.

Anterior, liderii separatiști susținuți de Moscova din estul Ucrainei au anunțat că vor evacua civilii în Rusia, pe măsură ce temerile privind o escaladare majoră a luptei cresc.

Anunțul șefilor autoproclamatei Republici Populare Lugansk (LPR) și Republicii Populare Donețk (DPR) a venit după ce rebelii și guvernul Ucrainei au făcut schimb de acuzații de bombardamente și alte încălcări ale încetării focului în regiunea Donbas, scrie Al Jazeera (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel