Mai multe explozii s-au produs marţi seară în orăşelul Radehiv, situat la 70 de kilometri de Liov (Lvov), în vestul Ucrainei, a anunţat un oficial local, care a cerut populaţiei să se protejeze în adăposturi, transmite AFP.
'Explozii în regiunea Radehiv. Toată lumea este în siguranţă', a scris pe Telegram Maksim Koziţki, şeful administraţiei militare regionale. 'În acest moment nu avem informaţii despre posibile victime', a adăugat el.
Un reporter AFP a auzit sunând în Liov sirene antiaeriene. Situate departe de front, Liov şi vestul Ucrainei au fost rareori vizate de bombardamente de la începutul invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie. Pe 26 martie, Liov a suferit o serie de atacuri din partea forţelor ruse, dintre care două au lovit un depozit de combustibil şi au rănit cinci persoane, potrivit autorităţilor locale. Liov a fost ţinta unui prim atac pe 18 martie.
Atacul a vizat o parcare de avioane de la o fabrică de reparaţii din apropierea aeroportului din Liov fără a provoca victime, potrivit primarului. Pe 13 martie, rachete de croazieră ruseşti au vizat o bază militară importantă, situată la aproximativ 40 de kilometri nord-vest de Liov, atac în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 35 de persoane şi au fost rănite alte 134.
Situat în apropierea graniţei cu Polonia, Liov a devenit un oraş de refugiu pentru persoanele strămutate şi, la începutul războiului, a găzduit mai multe ambasade occidentale transferate de la Kiev. Este, de asemenea, un loc de tranzit în drum spre Polonia sau alte ţări UE pentru mulţi ucraineni care fug din zonele în care se dau lupte, scrie Agerpres.
Statele Unite vor adopta miercuri, în coordonare cu Uniunea Europeană şi G7, noi sancţiuni împotriva Rusiei, menite în special să interzică orice investiţie nouă în această ţară, potrivit unei surse familiarizate cu această chestiune, transmite AFP.
Aceste măsuri punitive, impuse ca răspuns la invazia rusă în Ucraina, vor include şi 'sancţiuni sporite împotriva instituţiilor financiare şi întreprinderilor de stat din Rusia şi sancţiuni împotriva oficialilor guvernamentali ruşi şi a rudelor acestora', a declarat marţi pentru AFP această sursă.
Ea a dat asigurări că aceste decizii, care se adaugă unei întregi serii de măsuri adoptate de la începutul invadării Ucrainei pe 24 februarie, vor 'deteriora instrumentele cheie ale aparatului de stat rus' şi vor provoca 'pagube economice imediate şi acute'.
Această sursă americană a afirmat că economia Rusiei se va contracta 'cu 15% sau mai mult' în 2022, sub efectul războiului din Ucraina şi al sancţiunilor occidentale, o recesiune de o severitate fără precedent care va anula 'progresul economic realizat de Rusia în ultimii 15 ani'.
Uniunea Europeană intenţionează, de asemenea, să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei. Comisia Europeană a propus oprirea achiziţiilor de cărbune şi doreşte să închidă porturile europene pentru navele ruseşti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News