Explozii Crevedia. Procurorul General Alex Florenţa: Sub cisternă a apărut o sursă de foc

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Alex Florenţa, a susţinut o conferinţă de presă duminică, în legătură cu dosarul penal având ca obiect exploziile care au avut loc în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. 

Procurorii Parchetului General urmează să stabilească în cazul Crevedia ce activităţi au fost derulate de societatea care avea staţia de GPL şi cum au fost efectuate controalele după închiderea punctului de lucru în 2020, a anunţat, duminică, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Alex Florenţa.

Potrivit procurorului general, societatea are 25 de puncte de lucru în toată ţara, unul dintre ele fiind în Crevedia, unde era şi un sediu de birouri, dar care şi-a pierdut autorizaţia ISU în 2020 şi s-a solicitat închiderea acestuia. Sâmbătă, la firma din Crevedia erau patru angajaţi de origine nepaleză, care în acte erau angajaţi la alte puncte de lucru.

'Sub cisternă a apărut o sursă de foc'

'În zonă au fost aduse trei autocisterne, una plină cu gaz, care a fost parcată în curte. Şoferul a spus că avea probleme la maşină, o roată blocată. Voia să transfere gazul în altă cisternă şi împreună cu celălalt şofer au montat un furtun de livrare, în condiţii care nu sunt pe deplin elucidate.

La acel moment, sub cisternă a apărut o sursă de foc. Cei doi şoferi i-au scos pe cei patru nepalezi din sediu să îi ajute şi să oprească traficul, iar ei au încercat să stingă incendiul. Atunci a avut prima explozie.', a explicat procurorul general.

Procurorul general a adăugat dosarul urmăreşte infracţiunea de distrugere din culpă iar ancheta este derulată de specialişti de la Investigaţii Criminale şi Infracţiuni Economice.

'Cercetarea la faţa locului e îngreunată de situaţia existentă în perimetru. Ar putea exista încă emisii de gaz. Perimetrul este izolat. Specialiştii de la ISU trebuie să soluţioneze această problemă', a spus el.

'Sunt indicii că avem și acum emisii de gaze de la una dintre cisternele aflate la fața locului'

'Echipa de anchetă s-a deplasat imediat la fața locului. Cercetarea la fața locului este îngreunată și în acest moment din cauza condițiilor de la fața locului. Sunt indicii că avem și acum emisii de gaze de la una dintre cisternele aflate la fața locului. În cursul zilei de astăzi au fost identificați o serie de martori care sunt în acest moment audiate la sediul IGPR. Sunt efectuate mai multe percheziții domiciliare în acest moment la persoane vizate în acest incident.

Este în derulare un amplu proces probatoriu și încercăm să stabilim actitățiile derulate la punctul de lucru de la Crevedia, după ordinul de închidere eliberat în urmă cu 3 ani. Vă asigur că avem toate resursele umane și de anchetă în acest moment pentru a duce la bun sfârșit operațiunea', a mai spus Alex Florența.

În acelaşi timp, sunt audiaţi martori la IGPR şi au loc percheziţii domiciliare, inclusiv la Primăria Crevedia, la punctele de lucru ale societăţii din Bucureşti şi la reşedinţele celor doi acţionari ai firmei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel