Explozii puternice în apropierea unei centrale nucleare din Ucraina: „Data viitoare s-ar putea să nu mai avem același noroc”

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Exploziile puternice în apropierea centralei nucleare Khmelnytskyi din Ucraina au deteriorat ferestrele de la instalație în timpul nopții, dar nu au avut nicio influență asupra funcționării centralei sau a conexiunii acesteia la rețea, a informat Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) miercuri, potrivit Reuters.

Conform AIEA, exploziile au întrerupt temporar alimentarea unor stații de monitorizare a radiațiilo.

Directorul General al AIEA, Rafael Grossi, a comentat: "Faptul că numeroase ferestre de la instalație au fost distruse arată cât de aproape s-a aflat pericolul. Data viitoare, s-ar putea să nu mai avem același noroc."

Ministrul Apărării al Rusiei, Sergei Șoigu, a anunțat, miercuri, la televiziunea de stat, că Rusia a efectuat un test pentru a evalua capacitatea sa de a lansa un răspuns nuclear de proporții, scrie Reuters.

Amintim că, în urmă cu o săptămână, Vladimir Putin a fost filmat în apropierea „servietei nucleare”.

După o întâlnire cu preşedintele chinez Xi Jinping la Beijing, Putin a fost filmat îndreptându-se spre o altă întâlnire, înconjurat de agenţi de securitate, în urma lui mergând doi ofiţeri de marină ruşi, fiecare ducând câte o servietă.

Servieta nucleară a Rusiei este purtată în mod tradiţional de un ofiţer de marină. Cunoscută sub numele de 'Ceghet' (după Muntele Ceghet din Munţii Caucaz), servieta se află în permanenţă cu preşedintele rus, dar este rareori filmată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel