Expulzarea imigranților "neasimilați" - chiar dacă aceștia au cetățenie. Propunerile activiștilor neonaziști și ale partidului Alternativa pentru Germania

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Roland Hartwig, asistentul personal al liderului partidului Alternativa pentru Germania (AfD), a participat la întâlnirea de la un hotel de lângă Berlin la sfârșitul anului trecut, unde s-ar fi discutat despre un proiect de "remigrație".

 

Portalul de investigații Correctiv a declarat că Roland Hartwig, asistentul personal al liderului partidului Alternativa pentru Germania (AfD), a participat la întâlnirea de la un hotel de lângă Berlin la sfârșitul anului trecut.

Manifestul oficial al AfD susține accelerarea deportărilor solicitanților de azil și imigranților ilegali care au refuzat să intre în UE. Partidul este în plină ascensiune în sondajele de opinie, iar în unele sondaje se află pe primul loc alături de conservatorii din opoziție.

În cadrul reuniunii, liderul austriac al mișcării identitare de extremă dreapta, Martin Sellner, ar fi propus un proiect de "remigrație", care i-ar obliga pe imigranții "neasimilați" să părăsească Germania chiar dacă au cetățenie.

Mișcarea identitară, care a luat naștere inițial în Franța, este o ideologie etno-naționalistă care afirmă drepturile exclusive ale popoarelor europene asupra culturii și teritoriului occidental.

De asemenea, a fost lansată ideea ca deportații să fie trimiși într-un "stat model" din Africa de Nord, a relatat Correctiv, având imagini filmate cu camera ascunsă de la întâlnirea din hotel.

De asemenea, Correctiv a mai afirmat că Hartwig le-a spus participanților că partidul este pregătit să contribuie financiar la o agenție pentru influencerii de dreapta pentru a ajuta la modelarea opiniei tinerilor înainte de viitoarele alegeri din Germania.

AfD confirmă că asistentul personal al liderului a fost prezent la întâlnire

Răspunzând acuzațiilor, AfD a declarat că nu intenționează să adopte o propunere de expulzare a imigranților cu pașapoarte germane.

Aceasta a confirmat că Roland Hartwig, asistentul personal al liderului AfD, Alice Weidel, a participat la întâlnire, dar a precizat că propunerile raportate nu reprezintă politica partidului.

"AfD nu își va schimba poziția privind politica de imigrație, care poate fi găsită în programul partidului, din cauza unei opinii individuale a unui vorbitor la o întâlnire care nu a fost o întâlnire AfD", a declarat partidul.

"Domnul Hartwig a fost doar invitat să prezinte un proiect de social media. El nu a dezvoltat strategii politice acolo și nici nu a dus în partid ideile domnului Sellner privind politica de migrație, despre a cărei apariție nu avea cunoștință în prealabil", a mai completat comunicarea de partid.

AfD este investigat de autoritățile de securitate și riscă să fie declarat oficial ca organizație extremistă, ceea ce ar putea duce la interzicerea ei. Partidul neagă faptul că este extremist sau rasist, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel