Extinderea războiului în Liban "este potenţial apocaliptică", susține responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Martin Griffiths,  responsabilul ONU pentru situații umanitare de urgență,  a avertizat miercuri la Geneva că extinderea conflictului dintre Israel și Hamas în Fâșia Gaza în Liban ar putea avea consecințe apocaliptice.

"Văd asta ca fiind scânteia care va aprinde pulberea... Este potenţial apocaliptică", a spus Martin Griffiths, a cărui funcție se încheie la sfârșitul lunii.

Posibilele consecinţe sunt "imprevizibile", a completat el în faţa jurnaliştilor.

Conform declarațiilor lui Martin Griffiths, un conflict care ar putea implica Libanul "se va extinde în Siria... și va afecta și alte zone din regiune".

"Va avea, în mod evident, consecinţe în Gaza şi, evident, va avea un impact asupra Cisiordaniei. Este foarte alarmant"

"Va avea, în mod evident, consecinţe în Gaza şi, evident, va avea un impact asupra Cisiordaniei. Este foarte alarmant", a spus el.

De la debutul conflictului în Fâșia Gaza acum nouă luni, acesta "ne-a arătat un nou nivel de tragedie şi de cruzime. Dar ne-am temut cu toţii că acesta ar putea fi doar începutul.", a adăugat Griffiths. 

Hezbollah s-a angajat confruntări cu Israelul în sprijinul Hamas pe 8 octombrie. Conflictele armate au dus la decesul a 1.195 de persoane, în mare parte civili, conform unui bilanț AFP bazat pe informațiile oficiale israeliene.

Din cei 251 de oameni luați ostatici din Israel pe 7 octombrie, 116 sunt încă reținuți în Fâșia Gaza, din care 42 au murit, conform informațiilor furnizate de armata israeliană, susține Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel