Extrema dreaptă din Germania, în centrul tensiunilor electorale: Trei politicieni AfD spun că au fost atacați cu o bâtă de baseball

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Trei politicieni din extrema dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) au fost atacați în două incidente separate sâmbătă seara în Germania.

Doi consilieri municipali AfD au fost atacați de atacatori mascați în fața unei cafenele din centrul orașului Karlsruhe. Aceștia ar fi ușor răniți.

Până acum, poliția a reținut cinci persoane și le-a eliberat după ce le-a luat informațiile personale. Ceilalți presupuși vinovați au fugit de la fața locului.

AfD a spus că consilierii orașului au fost atacați cu o bâtă de baseball. Poliția nici nu a confirmat, nici nu a infirmat.

Potrivit AfD, atacul a fost instigat de stânga radicală.

Tot în cursul zilei de sâmbătă mai devreme, Hans-Jürgen Zickler , în vârstă de 70 de ani , reprezentant AfD în parlamentul de stat al Saxonia, a fost lovit cu pumnul în față de un bărbat. Incidentul s-a petrecut la un stand de informare din Dresda, a anunțat partidul AfD.

Poliția din Dresda a confirmat incidentul. Împotriva suspectului atacator, care are 47 de ani, a fost depusă o plângere penală, .

În Germania, au existat atacuri asupra politicienilor din întregul spectru politic în ultimele luni.

Manifestație împotriva extremei dreapta în Germania, în pragul alegerilor europarlamentare

Amintim că, sâmbătă, zeci de mii de persoane au manifestat sâmbătă în Germania, cu o zi înainte de alegerile europene, pentru "a spune nu" extremei dreptei şi a îndemna la apărarea democraţiilor la urne.

Cel mai amplu eveniment de acest fel s-a desfășurat la Berlin, unde aproximativ 30 de mii de persoane au venit pentru a-și susține punctul de vedere.

Mai multe mii de persoane au răspuns de asemenea la apelul de a manifesta împotriva extremei drepte la Stuttgart, Leipzig, Dresda, Munchen, Frankfurt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel