Ai încercat vreodată desertul turcesc Fırın Sütlaç? Dacă nu, acum ar fi momentul. Îl poți prepara chiar tu după o rețetă simplă.
Ingrediente
100g de orez negătit
apă cât să acopere orezul
1140 ml de lapte şi încă 3 linguri separat
200g zahăr granulat
1 linguriţă de extract de vanilie
2 linguri de amidon de porumb
1 gălbenuş de ou bătut
Cum se prepară
Încălzeşte cuptorul la 180 de grade. Spală şi clăteşte orezul până când apa rămâne curată. Pune-l apoi într-o oală mare şi adăugă îndeajuns de multă apă cât să îl acopere. În momentul în care începe să fiarbă, dă focul mai încet. Lasă-l pe foc până când este moale, încă 5 minute.
Adaugă 900ml de lapte, zahărul şi extractul de vanilie. Lasă totul la fiert. În momentul în care începe să fiarbă, redu focul şi mai lasă-l la fiert încă 10 minute. Într-un vas mic, amestecă bine 240ml de lapte şi amidonul de porumb până când obţii o pastă omogenă.
Adaugă amestecul de amidon în orez, mixând uşor. Măreşte focul şi continuă să amesteci până când când budinca devine groasă, scrie travelplanner.ro. Din acel moment, găteşte încă 2 minute, amestecând constant. Îndepărtează de pe foc şi pune orezul în recipiente.
Într-un vas mic, bate gălbenuşul de ou şi cele trei linguri rămase de lapte. Cu ajutorul unei linguri, pune compoziția în centrul fiecărui recipient cu desert. Foloseşte mişcări circulare pentru a acoperi întreaga suprafaţă a orezului. Coace budincile până când devin maro uniform, timp de 20 de minute.
Lasă-le apoi să se răcească la temperatura camerei şi pune-le în frigider timp de câteva ore înainte de a le servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu