Chiar dacă pe piață există zeci de tipuri de îngrășământ pentru plantele de interior, însă mulți grădinari apelează la produsele naturale din cămară.
Astăzi vă vom explica cum folosirea chibriturilor poate fi extrem de utilă pentru îngrijirea plantelor de apartament. De fapt, chibriturile pot oferi plantelor beneficii enorm.
Chibriturile sunt indispensabile pentru îngrijirea plantelor din casele noastre datorită gămăliei care constă dintr-o pastă pe bază de clorat de potasiu.
De fapt, această substanță conține substanțe nocive pentru multe insecte, dar este utilă mai ales împotriva afidelor enervante.
O planta elegantă, perfectă pentru baie și dormitor: purifică aerul și absoarbe umezeala
Afidele atacă planta prin depunerea ouălor în pământ. Odată ce ouăle eclozează, larvele vor ataca și vor mânca toate rădăcinile. Din păcate, planta se va usca.
Utilizarea chibriturilor vă va ajuta să evitași acestea situații prin îndepărtarea definitivă a afidelor.
În funcție de problema pe care doriți să o rezolvați, alegeți una dintre cele 2 opțiuni de mai jos.
1. Puneți chibriturile în pământ.
Pentru a preveni afidele și alte insecte să-și depună ouăle în solul plantelor, trebuie să faceți acțiune foarte simplă. Doar introduceți chibriturile cu capul în jos direct în pământ și distanțați-le la 2 sau 3 centimetri. Cu această metodă rapidă și ușoară, problema va fi rezolvată în cel mai scurt timp.
Hrăniți florile de interior cu iaurt: doar grădinarii cu experiență cunosc acest secret
2. Udați solul cu infuzie din chibrituri. Dacă ați văzut larvele pe plantă, trebuie să folosiți o infuzie din chibrituri. Pentru a pregăti această infuzie specială, trebuie să puneți un pachet de chibrituri în 500 de mililitri de apă.
După a 5 zile, scoateți chibriturile și să turnați apa în ghivece. Este important să repetați acest tratament la fiecare 2 sau 3 zile. În acest fel, toate larvele vor fi eliminate definitiv.
Vezi si:
În lipsa nutrienților, plantele de interior nu cresc și nu înfloresc, iar aspectul lor are de suferit. Îngrășămintele pentru plantele de interior pot fi cumpărate din florării, dar pot fi preparate acasă din produsele din cămară.
Toamna, îngrășămintele sunt aplicate mai rar plantelor de afară, pentru ca acestea intră într-o perioadă de repaus. Excepție fac plantele de apartament, care înfloresc și toamna, și care trebuie hrănite în același mod ca și vara.
Hrăniți florile de interior cu iaurt: doar grădinarii cu experiență cunosc acest secret
Unele ingrediente simple, pe care le avem în bucătărie, pot fi folosite ca îngrășământ. Aproape toate plantele de interior iubesc zahărul. Glucoza conferă florilor vitalitate și le asigură o bună absorbție a compușilor organici. Grădinarii recomandă dizolvarea a două lingurițe de zahăr într-un litru de apă. Plantele trebuie udate cu această compoziție nu mai mult de o dată la 30 de zile.
Datorită drojdiei, procesul de mineralizare a substanțelor organice decurge mai rapid. De asemenea, drojdia contribuie la producerea de macronutrienți și îmbunătățește activitatea vitală a microorganismelor importante din sol
Dizolvați un gram de drojdie și o lingură și jumătate de zahăr într-o jumătate de litru de apă caldă. Acest îngrășământ se folosește o dată la patru săptămâni.
De asemenea, puteți lua o coajă proaspătă de la o banană și tocați-o. Puneți coaja tocată într-un borcan de sticlă și apoi turnați apă clocotită. Infuzia va fi gata peste o zi. Pentru a hrăni plantele de interior, infuzia se diluează cu apă curată într-un raport de unu la trei, iar florile trebuie udate o dată la două săptămâni.
Citește și:
Florile de cameră ne încântă cu frumusețea lor și ne parfumează casele. Dar este suficient doar să uzi plantele de cameră. Pe frunzele lor se acumulează mult praf, care trebuie șters. Frunzele curate ajută plantele să respire și să facă fotosinteză.
Dar ștergerea prafului de pe fiecare frunză a plantelor este un proces lung și plictisitor. Mai mult decât atât, praful de pe frunze se elimină greu doar cu o cârpă.
Planta minune pe care trebui să o ai în casă: are zeci de beneficii și te salvează mereu
Însă cu acest truc simplu, poți curăța frunzele plantelor din casă în câteva secunde. Nimic mai simplu: trebuie să le faci duș. Pune plantele în cadă și spală-le cu apă călduță, cu dușul. Asigură-te că toate ghivecele sunt bine drenate.
Dacă vreuna dintre plantele crește în recipiente din care apa nu se poate scurge, va trebui să-i ștergi frunzele manual cu o cârpă umedă. Dacă ai mai multe plante de cameră decât spațiul din baie, împarte procesul în două sesiuni separate.
Trei plante parfumate, ideale pentru balcoane și grădini umbrite
Plantele tale vor avea frunzele curate și vor fi complet udate. Nu uita să repeți procedura o dată pe lună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News