FAA a ordonat inspectarea a sute de avioane Boeing 787, multe dintre ele înregistrate în SUA

FOTO cu rol ilustrativ @ Agerpres
FOTO cu rol ilustrativ @ Agerpres

Aproape 800 de avioane Boeing 787 Dreamliners sunt ”afectate” de solicitarea de inspectare a FAA.

Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) a ordonat inspectarea avioanelor Boeing 787 Dreamliners, scrie DerStandard. Directiva FAA afectează aproape 800 de avioane, dintre care 158 de aparate înregistrate în SUA. 

Solicitarea acestor inspecții vine în urma incidentului produs în martie, când un avion al Latam Airlines a intrat brusc în picaj, rănind peste 50 de pasageri.

FAA a declarat că motivul aparent al picajului a fost mișcarea necontrolată a scaunului căpitanului, care  a provocat deconectarea pilotului automat. 

De asemenea, FAA a declarat că a primit cinci rapoarte privind probleme similare cu scaunele căpitanului și a primului ofițer de pe avioanele 787, cel mai recent în luna iunie, iar două dintre acestea se află încă în curs de investigare.

Solicitarea FAA afectează 158 de avione înregistrate în SUA și alte 737 de avioane din întreaga lume, mai mult decât atât, impune companiilor aeriene să inspecteze scaunele pilotului și co-pilotului de pe avioanele 787-7, 787-9 și 787-10 pentru a depista lipsa sau fisurarea capacelor comutatoarelor basculante în termen de 30 de zile.
Companiile aeriene trebuie să efectueze toate acțiunile corective necesare în cazul în care se constată probleme.
FAA a declarat că mișcarea orizontală necontrolată a unui scaun ocupat ar putea duce la o coborâre rapidă a avionului și la rănirea gravă a pasagerilor și a echipajului.

Nici Boeing, nici Latam Airlines nu au răspuns la solicitările venite din partea Reuters.

Citește și: Un avion care aparține de Latam Airlines a avut o problemă tehnică în timpul zborului. Mai mulți pasageri au fost răniți după ce au fost aruncați din scaune

Zboruri de testare, întrerupte pentru modelul Boeing 777-9

Separat, Boeing a declarat luni că a întrerupt zborurile de testare ale avionului 777-9 care așteaptă certificarea, după ce o componentă dintre motor și structura avionului a fost identificată ca nefuncționând în timpul unei verificări de întreținere.
FAA a declarat că Boeing a informat-o că societatea a descoperit o componentă deteriorată în urma unui test de zbor al 777-9 efectuat săptămâna trecută.

În iulie, Boeing a început testele de certificare în zbor ale avionului 777-9, mult amânat, cu autoritățile de reglementare ale FAA la bord, după ce a primit Type Inspection Authorization.

Boeing a adăugat că ”nu au fost planificate teste de zbor pe termen scurt pe celelalte avioane de testare în zbor” și a declarat că piesa este personalizată pentru 777-9, scrie Reuters.

Compania Boeing, vizată de încă o anchetă. Teste posibil falsificate

FAA a precizat că Boeing s-a prezentat ”voluntar”, în luna aprilie, pentru a avertiza că ”este posibil să nu fi finalizat” inspecțiile necesare pentru a confirma măsurile de siguranță electrică adecvate acolo unde aripile se unesc cu corpul principal al anumitor aeronave 787 Dreamliner, un avion mare folosit adesea în zborurile internaționale.

”FAA investighează dacă Boeing a finalizat inspecțiile și dacă este posibil ca angajații companiei să fi falsificat înregistrările aeronavelor. Pe măsură ce ancheta continuă, FAA va lua toate măsurile necesare - ca întotdeauna - pentru a asigura siguranța publicului care zboară”, a precizat FAA.

Aceasta este cea mai recentă problemă care a izbucnit la Boeing din ianuarie, când o ușă de ieșire de urgență nefolosită a căzut de la un nou avion 737 Max 9 la scurt timp după decolare, aducând în centrul atenției procesele de fabricație și de siguranță ale companiei. Vezi tot articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel