Fabrica de anvelope din Oradea, inaugurată. Ciolacu: Va angaja 500 de persoane până în 2025, cu salarii occidentale

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat pe pagina de Facebook că, de anul următor, vor fi disponibile anvelope produse în România, grație investiției de 650 de milioane de euro la fabrica Nokian din Oradea, inaugurată recent.

Potrivit premierului, fabrica, relocată din Rusia, va angaja 300 de persoane până la sfârșitul anului și 500 până în 2025, cu salarii occidentale. Marcel Ciolacu a subliniat importanța parteneriatului public-privat pentru dezvoltarea României.

„Anul viitor vom putea cumpăra anvelope #produseînRomânia! Este impresionant ce am văzut la fabrica Nokian din Oradea, la o zi după inaugurarea oficială a investiției de 650 de milioane de euro, la care Guvernul a contribuit cu un ajutor de stat de 100 de milioane de euro! Este o unitate la cel mai înalt standard, unde - până la sfârșitul acestui an - vor lucra 300 de angajați, iar până în 2025 vor ajunge la 500 de angajați, plătiți la nivelul salariilor occidentale.

Relocată din Rusia în România, fabrica Nokian este un exemplu al unei reușite care reunește un investitor de calibru internațional, autorități locale și Guvernul României care a susținut puternic o asemenea investiție. Pentru că parteneriatul cu mediul privat este #caleasigură pentru dezvoltarea României!", a scris Marcel Ciolacu. 

„Sunt convins că succesul Nokian va atrage și alți mari investitori în țara noastră"

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că modelul Nokian va fi folosit pentru a dezvolta Programul Național pentru Marea Industrie, cu un buget de 2 miliarde de euro. El a subliniat că firma finlandeză, prin producția românească exportată global, este un important ambasador al României. Premierul este încrezător că succesul Nokian va atrage și alți investitori mari în țară.

„Mai mult, folosim acum modelul Nokian pentru a construi Programul Național pentru Marea Industrie, de 2 miliarde de euro. Pentru că firma finlandeză este, prin producția românească exportată peste tot în lume, unul dintre cei mai mari ambasadori ai României în lume! De aceea, sunt convins că succesul Nokian va atrage și alți mari investitori în țara noastră.", a scris premierul Marcel Ciolacu pe pagina de Facebook. 

2. -imagine fara descriere- (marcel-ciolacu-facebook_51342500.jpg)

Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel