Fabrica din localitatea braşoveană Teliu era singura din ţară care prepara produse bio din carne de melc. Ultimul transport de preparate din carne de melc, de 200 de tone, a plecat în Franţa, după ce fabrica a mai exportat conserve pentru grădina zoologică de la Budapesta. Banca a pus sechestru pe fabrică din cauza datoriilor pe care le avea la un credit luat în 2008. Cei 10 angajaţi mai lucrează doar la comandă, pentru restaurantele din România. De la debutul crizei economice , cererea de preparate din carne de melc a scăzu pe pieţele europene. Creşterea melcilor fără medicamente sau furaje care au folosit pesticide este extrem de costisitoare. Carnea de melc obişnuită se prelucrează încă la alte două fabrici din ţară, fiind mai ieftină şi având în continuare căutare în Franţa, Belgia şi Italia, singura firmă care a pierdut pariul cu criza fiind cea care a optat pentru producţia tip bio.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu