Producția de zahăr la Fabrica Bod va fi reluată din anul 2023.
Publicitate
Compania Best Achizitii, deţinătoarea brand-ului “Zahăr BOD” şi a unei părţi reprezentative a Fabricii de Zahăr Bod anunţă că va relua producţia de zahăr din sfecla de zahăr în anul 2023 şi că, începând cu 1 noiembrie 2022, demarează procedura de negociere şi achiziţie de sfeclă de zahăr de la producătorii şi asociaţiile de producători interesate.
”Compania Best Achizitii, deţinătoarea brand-ului “Zahar BOD” şi a unei părţi reprezentative a Fabricii de Zahar Bod, va relua producţia de zahăr din sfeclă de zahăr în anul 2023. În acest sens, începând cu 1 noiembrie 2022, demarează procedura de negociere şi achiziţie de sfeclă de zahăr de la producătorii şi asociaţiile de producători interesate”, precizează compania.
Pe data de 4 noiembrie va avea loc prima întâlnire cu fermierii, la sediul fabricii din Bod, iar aceasta va fi organizată în parteneriat cu Asociaţia Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr Bod. Este de așteptat ca la această întâlnire să participe un număr mare de oameni.
“Cu toții ne dorim să fie repornită fabrica. Este lesne de înţeles că acest parteneriat este un câştig atât pentru fermieri, pe de o parte pentru faptul că cei care încă mai cultivă ar avea unde să-şi vândă producţia iar pe de altă parte, cei care au renunţat să cultive vor fi tentaţi să reia această activitate, cât şi pentru noi ca ţară, deoarece, la rafturi, vom găsi din nou zahăr 100% românesc. Sperăm ca împreună cu actuala echipă de management a fabricii, pe care o văd implicată, să contribuim la redresarea pieţei româneşti de zahăr”, a spus Ioan Tatu, reprezentantul Asociaţiei Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr Bod.
La întâlnirea de vineri sunt invitaţi să participe toţi fermierii interesaţi din regiunea Braşov-Covasna, dar şi din alte regiuni limitrofe.
Compania mai precizează: ”Conducerea Best Achizitii este deschisă dialogului, colaborării şi identificării unor soluţii menite să aducă Fabrica de Zahăr Bod la standarde înalte, care să o plaseze în rândul celor mai performante fabrici de profil”.
“Reiterez faptul că depunem toate eforturile ca în România să nu dispară tradiţia culturii sfeclei de zahăr, mai ales că în zona Braşov-Mureş-Covasna terenul agricol este cel mai bun pentru o astfel de cultură. Totodată, avem speranţa ca împreună cu fermierii români vom reuşi ca în anul ce urmează să repornim producţia de zahăr la Bod”, a spus Mihaela Neagu, director general Best Achizitii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu