Datele a circa 87 de milioane de utilizatori - cifra comunicată de Facebook - au fost folosite în mod abuziv de către firma britanica de consultanţă politică, înainte ca Facebook să înceapă să impună restricţii în 2014.
Cambridge Analytica a fost implicată apoi în campania electorală a candidatului republican la preşedinţia SUA în 2016, Donald Trump.
Aplicația "This is your digital life"
Facebook a început să trimită mesaje utilizatorilor afectați și a blocat aplicația "This is your digital life", un fel de joc online în urma căruia se obțineau date personale. Testul permitea obținerea de informații cum ar fi data nașterii, contul de e-mail, numărul prietenilor, lucrurile de care o persoană era interesată, chestiuni care construiau o enormă bază de date bazată pe profiluri psihologice.
Mark Zuckerberg, patronul Facebook, a răspuns marţi întrebărilor parlamentarilor americani despre diversele probleme care afectează cunoscuta reţea de socializare în timpul unei audieri care a durat cinci ore, lăsând însă şi câteva subiecte fără răspuns.
Facebook, "un loc sigur"
Zuckerberg a afirmat că reţeaua socială este un loc sigur, în ciuda tuturor cazurilor dovedite de manipulare şi deturnare de date personale ale utilizatorilor, ca în cazul scandalului Cambridge Analytica. CEO-ul Facebook a explicat de asemenea că lupta împotriva manipulării politice este dificilă, făcând referire la un fel de cursă a înarmării împotriva celor din Rusia care se ocupă cu exploatarea sistemelor noastre.
Pentru a afla dacă informațiile dumneavoastră au fost transferate companiei Cambridge Analytica, dați click AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News