Facebook a anunţat că va impune reguli mai dure împotriva hărţuirii online, dar şi că politicienii, jurnaliştii sau celebrităţile vor fi mai protejaţi.
Facebook a anunţat miercuri o înăsprire a regulilor sale împotriva hărţuirii online, în timp ce gigantul social media încearcă să convingă autorităţile şi opinia publică de rolul său pozitiv în societate, relatează AFP.
"Nu permitem hărţuirea pe platforma noastră şi atunci când acest lucru se întâmplă, luăm măsuri", a declarat Antigone Davis, directoare în cadrul Facebook pentru aspectele legate de siguranţă, citată într-un comunicat.
Compania californiană, criticată deja de numeroase autorităţi şi ONG-uri, şi-a văzut din nou reputaţia afectată după dezvăluirile unui avertizor de integritate, o fostă ingineră care a furnizat documente presei şi a fost audiată de o comisie parlamentară americană.
Frances Haugen a afirmat că Facebook şi aplicaţiile sale, inclusiv Instagram, pun "profiturile înaintea siguranţei" utilizatorilor lor, scrie Agerpres.
VEZI ŞI 11 persoane, condamnate la închisoare pentru că au abuzat online o adolescentă
Compania intenţionează acum să atace "eforturile coordonate de hărţuire în masă care vizează indivizi extrem de vulnerabili din lumea reală, precum victimele unor tragedii violente sau disidenţii politici - chiar dacă conţinutul în sine nu încalcă regulile noastre".
Reţeaua socială poate, de asemenea, să elimine mesajele sau comentariile private, în funcţie de context şi de informaţii suplimentare.
Totodată, Facebook doreşte să protejeze mai bine personalităţile publice (politicieni, celebrităţi...), prin adăugarea unei noi categorii pe lista interdicţiilor, care vizează în principal sexualizarea acestor persoane.
"Vom elimina comentariile cu caracter sexual care constituie hărţuire", pe baza contextului furnizat de indivizi, a mai spus Antigone Davis.
Platforma a adăugat, de asemenea, la lista personalităţilor publice şi jurnalişti şi apărători ai drepturilor omului care au devenit celebri pentru munca lor.
Ei vor fi de acum "protejaţi de conţinut ofensator, de exemplu de mesaje care îi caracterizează în funcţie de aspectul fizic", a spus Antigone Davis.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci