Utilizatorii site-urilor de socializare şi mai ales a Facebook-ului ar trebui să fie mai atenţi la subiectele pe care le abordează pe chat-uri pentru că acestea sunt intens supravegheate.
Procesul de supraveghere începe cu scanarea chat-ului de către un software care caută cuvinte sau fraze suspecte, cum ar fi un schimb de informaţii personale sau limbaj vulgar.
Software-ul acordă o mare atenţie acelor persoane care au datele din profil suspecte, cum ar fi discordanţa vârstei. De asemenea, programul care scanează chat-urile a învăţat să caute în discuţiile utilizatorilor cuvinte sau fraze folosite de criminali, inclusiv prădătorii sexuali. Dacă software-ul găseşte o activitate suspectă va alerta angajaţii din departamentul de securitate de la Facebook, care vor hotărî dacă trebuie sau nu să anunţe poliţia. Facebook colaborează cu autorităţile atunci când este nevoie pentru a proteja utilizatorii săi. În luna aprilie, Facebook a ajutat poliţia din Boston oferindu-le printscreen-uri cu postările de pe wall, pozele şi IP-ul login-ului unui suspect de crima, informează mashable.com.Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu