Meta, părintele Facebook, va concedia peste 11.000 de angajați în ”cele mai dificile schimbări pe care le-am făcut în istoria Meta”, a declarat miercuri șeful Mark Zuckerberg.
Mark Zuckerberg a mai declarat că reducerile au reprezentat 13% din forța de muncă a Meta și ar afecta laboratorul său de cercetare concentrându-se pe metavers, precum și pe aplicațiile sale, care includ Facebook, Instagram și platforma de mesagerie Whatsapp, potrivit The Daily Star.
Industria tehnologică se află în prezent într-o criză gravă și mai multe firme importante au anunțat disponibilizări în masă: noul proprietar al Twitter, Elon Musk, și-a concediat jumătate din personal săptămâna trecută.
”Vreau să-mi asum responsabilitatea pentru aceste decizii și pentru modul în care am ajuns aici”, a spus Zuckerberg într-o notă adresată personalului. ”Știu că acest lucru este greu pentru toată lumea și îmi pare rău în special pentru cei afectați”.
Platformele susținute de reclame, cum ar fi Facebook și Google, suferă de reducerile bugetare ale agenților de publicitate, în timp ce se luptă cu inflația și creșterea ratelor dobânzilor.
Zuckerberg le-a spus personalului că se aștepta ca creșterea comerțului electronic și a activității online în timpul pandemiei de Covid să continue, dar a adăugat: ”Am înțeles greșit și îmi asum responsabilitatea pentru asta”.
Profiturile Meta au scăzut la 4,4 miliarde de dolari în ultimul trimestru, o scădere cu 52% față de anul precedent.
Citește și:
"Aproximativ 50% din personal va fi afectat" de disponibilizările în curs de desfăşurare în cadrul Twitter, potrivit unui document transmis angajaţilor reţelei de socializare şi consultat de AFP.
Compania californiană, care avea aproape 7.500 de angajaţi la sfârşitul lunii octombrie, a notificat mii de persoane prin e-mail, explicând că scopul acestor măsuri este "de a ameliora sănătatea companiei". De asemenea, compania a anunţat închiderea temporară a birourilor sale pentru a "asigura securitatea fiecărui angajat şi a sistemelor şi datelor de pe Twitter".
Imediat ce a preluat Twitter, Musk a dizolvat consiliul de administraţie şi a concediat directorul general şi alţi membri din managementul superior.
Elon Musk a promis că va favoriza libertatea de exprimare în detrimentul a ceea ce el consideră a fi politicile excesive de moderare a conţinuturilor practicate de reţeaua de socializare, acuzată până în prezent că a cenzurat astfel opinii conservatoare, inclusiv prin suspendarea contului fostului preşedinte republican american Donald Trump, notează Agerpres.
„În efortul de a plasa Twitter pe o cale sănătoasă, vom trece prin procesul dificil de reducere a forței de muncă la nivel mondial vineri”, se spune în e-mail. The New York Times și Washington Post au raportat ambele despre disponibilizări și au citat e-mailul intern.
Toți angajații vor primi un e-mail vineri, se arată în anunț. Cei care își vor păstra locurile de muncă vor primi un e-mail în contul de serviciu, cei disponibilizați vor primi o notificare pe e-mailul personal. Angajaților li s-a reamintit să nu dezvăluie „informații confidențiale ale companiei” pe rețelele de socializare sau prin presa.
Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News