Să profităm din plin de vară şi să facem cât mai multe băi în apa mării. Corpul îţi va mulţumi!
Vacanţele la mare nu sunt doar distractive, plăcute şi relaxante, ci şi extrem de benefice. Contactul corpului uman cu apa mării este important, aceasta fiind o sursă extrem de bogată de substanţe valoroase precum vitaminele, mineralele şi altele care sunt utile pielii şi organismului uman, informează RADOR.
Apa mării are efect antibacterian şi de curăţare asupra pielii şi infecţiilor dermatologice. Beneficiile sale sunt nesfârşite, poate fi un remediu natural pentru multe afecţiuni şi boli, cu un efect deosebit de bun asupra îmbunătăţirii stării de spirit şi a stării mentale. Apa de mare conţine magneziu care calmează mintea şi corpul.
Ţii minte cum în copilările îţi plăcea să ţii scoica la ureche ca să auzi marea_ Ei bine, află că acel fâşâit specific induce, întra-adevăr, o stare de bine şi relaxează. Imaginează-ţi că dacă doar o scoică poate face asta, cât de mult bine face sunetul real al valurilor! Da, sunetul valurilor mării este un antidepresiv natural şi un elixir pentru suflet. De asemenea, apa mării poate avea un efect pozitiv în combaterea insomniei şi scade tensiunea arterială. Datorită combinaţiei dintre sărurile marine şi soare şi proprietăţilor antiseptice ale apei, unele boli ale pielii precum psoriazisul, lupusul, acneea, eczema, rozaceea şi dermatita atopică sunt bine tratate, pielea se vindecă. Sulful conţinut în apa de mare curăţă pielea de ciuperci. Înotul creşte numărul de celule roşii din sânge între 5 şi 20%, ceea ce stimulează circulaţia sângelui şi are un efect bun asupra persoanelor cu anemie, precum şi asupra celor cu un nivel de zahăr crescut în sânge.
Aerosolii de la malul mării au un efect pozitiv asupra bolilor pulmonare, tusei profunde, astmului şi altor probleme respiratorii. Apa sărată ajută la eliminarea toxinelor care se acumulează şi atacă plămânii şi expectoraţiei neplăcute. Iodul din apa mării scade colesterolul şi normalizează nivelul hormonilor. Apa mării are un efect benefic şi asupra bolilor sistemului musculo-scheletic, reumatismului. Este extrem de util să facem gimnastică în apă, să relaxăm muşchii. Băile cu nămol sunt recomandate şi pentru durerile osoase, musculare şi artrită. Nămolul marin vindecă şi infertilitatea femeilor. Ingestia de cantităţi mici de apă de mare sărată ne detoxifica corpul şi colonul. Pe lângă toate efectele pozitive enumerate ale apei mării, să nu uităm de beneficiile asupra siluetei, pentru că înotul arde cele mai multe calorii. Toate aceste plusuri ne îndeamnă să ne facem bagajele şi să mergem la mare pentru a aprecia, simţi şi experimenta efectele benefice ale apei mării asupra sănătăţii noastre.
Picioarele întineresc în urma unei plimbări pe malul marii: contra varicelor, a picioarelor obosite și umflate, se recomandă să te plimbi în jur de două ore pe malul mării, în locul unde apă atinge nisipul. Masajul picioarelor face ca sângele adunat în vase să fie transportat pe rețelele venelor şi astfel varicele se absorb. Înotul exercită și el o presiune asupra țesuturilor, care face că apa de prisos să se absoarbă din locurile în care s-a adunat. De asemenea, s-a demonstrat că fracturile se vindecă mai ușor: apa caldă a marii favorizează sudarea mai rapidă a fracturilor. Datorită valurilor și a înotului, locul rupt se irigă mai bine cu sânge și primește calciul și magneziul atât de importante pentru întărirea oaselor. Mușchii atrofiați își recăpăta volumul iar tendoanele scurtate devin mai elastice și se întind.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu