FACIAS acuză statul de abuzuri asupra persoanelor cu handicap

hand
hand

Ministerul Muncii este acuzat de abuz asupra persoanelor cu dizabilități ireversibile, de către Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS).

FACIAS solicită Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, să inițieze o anchetă la Direcțiile de evaluare a persoanelor cu handicap, pentru a verifica modalitatea în care se efectuează reevaluarea persoanelor cu dizabilități.

Fundația susține că inițiativa Ministerului de a depista persoanele cu certificate de handicap fals este lăudabilă. Cu toate acestea, modalitatea prin care se desfășoară acțiunea constituie un abuz asupra cetățenilor care suferă de dizabilități ireversibile, deoarece acestea nu beneficiază de prezumția de nevinovăție.

"Activitatea în sine se desfășoară în mod exhaustiv și arbitrar, fără să țină cont de gradul de invaliditate al persoanei, de specificul bolii sau de vârsta înaintată. Procedura de reevaluare ar trebui să se facă cu respectarea prevederilor Legii 448/2006 și a drepturilor fundamentale ale omului", notează FACIAS într-un comunicat remis De Ce News.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel