FACIAS: Ghid practic care îi ajută pe pensionari să solicite  recalcularea pensiilor. Descarcă AICI 

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) vine în sprijinul pensionarilor care au fost nedreptățiți în urma recentei recalculări a pensiilor, lansând un ghid care conține pașii necesari pentru contestarea deciziei de recalculare. Acesta oferă instrucțiuni clare și pașii de urmat pentru a solicita recalcularea pensiei, conform procedurilor legale.

În spațiul public au fost prezentate numeroase cazuri ale pensionarilor care afirmau că prin deciziile de recalculare au constatat că le-a fost diminuată  pensia  sau că noua formulă de calcul anunțată de autorități a fost aplicată greșit. Pentru a veni în întâmpinarea acestora, dar și ca răspuns la numeroasele sesizări primite, FACIAS a publicat un ghid practic care ajută pensionarii să își înțeleagă și să își valorifice drepturile. Ghidul pune la dispoziția pensionarilor informații pentru pregătirea documentelor necesare și modalitățile de depunere a cererii.

Printre nemulțumirile reclamate cel mai des de pensionari se numără: cuantumul veniturilor lunare, stagiile de cotizare, condițiile deosebite și speciale de muncă, precum și sporurile cu caracter permanent. 

Ghidul este disponibil online și poate fi descărcat de pe site-ul facias.ro, oferind totodată și un model de cerere care poate fi completată și depusă la casele județene de pensii.

GHIDUL POATE FI ACCESAT AICI

Această inițiativă face parte din campania derulată de FACIAS „E dreptul meu”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel