Factorii care cauzează sindromul ochiului uscat

Timpul îndelungat petrecut în faţa televizorului, laptopului sau al telefonului mobil are consecinţe negative asupra sistemului ocular. Folosirea obiectelor cu afişaj electronic poate cauza sindromul ochilor uscaţi. Este vorba despre un deficit de lacrimi, informează Potrivit experţilor reuniţi la Societatea Spaniolă de Oftalmologie, toate dispozitivele electronice provoacă patologii ale ochiului. Riscul de a suferi sindromul ochiului uscat creşte la persoanele care iau anticoncepţionale, la cele care suferă de blefarită (inflamaţie a pleoapelor), la cele care urmează un tratament cu antidepresive sau la persoanele care suferă de tiroidă.

Specialiştii au spus că 30% dintre consultaţiile oftalmologice avea ca problemă sindromul ochiului uscat. Aceştia recomandă o mai bună hidratare pentru ca lichidul lacrimal să hrănească corneea şi să protejeze împotriva bacteriilor.

Atunci când nu se mai produc lacrimi, corneea se usucă şi produce o senzaţie de corp străin, mâncărime, vedere înceţoşată etc. De aceea, tratamentul obişnuit pentru tulburarea oftalmologică, din ce în ce mai întâlnită în rândul adulţilor şi copiilor, este folosirea lacrimilor artificiale. În unele cazuri este nevoie de intervenţie chirurgicală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel