Factorii de luat în considerare atunci când alegeți o strategie de tranzacționare

Doriți să investiți pe piața bursieră, dar încă nu știți ce strategie de investiții să alegeți? Citiți acest articol!

 

Pe lângă instrumentele de analiză tehnică automatizate și avansate precum cele dezvoltate de Trading Central, fiecare trader trebuie să își dezvolte propria strategie de tranzacționare pe baza obiectivelor și a profilului de risc.

  • În cele din urmă, este vorba despre realizarea unui plan de investiții care include următorii parametrii:
  • Obiectivul investiției.
  • Perioada de timp pentru a vă îndeplini obiectivele
  • Capitalul pe care urmează să-l investiți
  • În ce instrumente financiare doriți să investiți?
  • Care este profilul dvs. de risc?

Pentru a vă atinge obiectivul și pentru a crea o strategie de investiții trebuie să luați în considerare următorii factori:

Care este obiectivul investiției dvs.? Este posibil ca obiectivul investiției dvs. să fie ceva de genul: să obțineți un profit anual de 20% din investiție, să obțineți un profit de 5.000 EUR, să câștigați 100 de pipși pe lună sau ceva similar. De asemenea, este importantă și stabilirea unui obiectiv care să poată fi atins pe o perioadă lungă de timp - se recomandă stabilirea unui obiectiv anual mai degrabă decât un obiectiv lunar. Profilul de risc. Care este riscul asumat? Aveți o mare aversiune la risc (profil conservator) sau sunteți atras de acesta ( profil riscant)? Când răspundeți la această întrebare, trebuie să porniți de la premisa că nu ar trebui să riscați niciodată mai mulți bani decât vă puteți permite. În ce instrumente financiare veți investi? Indici bursieri, perechi valutare sau materii prime etc.? Investiție activă sau pasivă? Răspunsul la această întrebare va depinde de timpul pe care îl puteți dedica strategiei dvs. de investiții.

Cei care sunt interesați să speculeze cu privire la prețul unui activ pot practica tranzacționarea. Există mai multe stiluri de tranzacționare , în funcție de perioada de timp, de exemplu, dacă tranzacționați pe piețe într-o perioadă foarte scurtă de timp, o chestiune de minute și chiar secunde, veți practica scalpingul, un stil cu risc ridicat.

Dacă tranzacționați pe o perioadă mai lungă de timp, în aceeași zi, se numește tranzacționare intraday. Pozițiile care rămân deschise pentru câteva zile, se numește swing trading.

Traderii au la dispoziție o gamă largă de instrumente financiare, deoarece, pe lângă faptul că speculează cu instrumente tradiționale precum acțiuni sau ETF-uri, pot opta și pentru produse derivate, cum ar fi contracte pentru diferență sau CFD-uri.

Pentru investitorii tradiționali și fără experiență, o opțiune bună sunt strategiile de investiții cu venit fix. Piața cu venit fix include obligațiunile, bonuri de trezorerie, depozite bancare etc. Aceste produse au un procent predeterminat de câștiguri, care sunt introduse periodic și au o dată de expirare.

În ceea ce privește plata dividendelor, există o strategie populară numită Dogs of the Dow, care constă în alegerea acțiunilor cu cel mai mare randament anual al dividendului dintre valorile Dow Jones 30.

Randamentul dividendelor se referă la dividendul anual total plătit de o anumită companie acționarilor săi și este exprimat ca procent din prețul curent al acțiunii.

În cadrul acțiunilor, una dintre cele mai utilizate strategii este cea a investițiilor în companii cu potențial de creștere foarte rapidă, de exemplu, startup-uri din sectorul tehnologic. Aceste companii sunt adesea supraevaluate în raport cu valoarea lor contabilă, prin urmare este o strategie opusă investiției în valoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel