Facturile la energie vor fi calculate de la 1 septembrie conform noii ordonanțe.
Publicitate
În cadrul unui interviu, Ioana Krekan, manager facturare și activare în cadrul ENEL, a vorbit despre modul în care facturile la electricitate vor fi calculate, odată cu schimbările de la data de 1 septembrie.
”Așa cum știm, începând cu 1 septembrie avem o nouă schemă de sprijin, practic ordonanța precedentă a fost modificată și acum, prețul pe care clientul îl plătește este din nou raportat la consumul pe care acesta l-a avut în 2021. Mai exact, pentru un client care a avut în 2021 un consum de până la 100 de kw/oră pe lună, prețul pe care îl va plăti va fi de 0,68 de lei pe kw/oră cu TVA inclus. În schimb, pentru un client care în 2021 a avut o medie de consum lunară între 100 și 300 de kw/oră, lucrurile se schimbă față de ordonanța precedentă. În cazul acestei categorii de clienți, se va plăti până la consumul de 255 de kw/oră prețul de 0,8 lei pe kw/oră cu TVA inclus. Tot ceea ce este peste 255 de kw/oră se va plăti fie la prețul din contract, fie ca sumă dintre costul de furnizare, costul de achiziție și toate celelalte tarife reglementate. De ce am spus fie? Deoarece se aplică unul din cele două, care este mai mic, practic cel care îl avantajează cel mai mult pe client. Acestea sunt schimbările de la 1 septembrie, de pe noua ordonanță de urgență”, a spus Ioana Krekan, ENEL.
Urmărește interviul integral AICI:
Potrivit unui amendament adoptat în comisii la Senat, familiile cu cel puțin trei copii ar urma să plătească preț plafonat la toată energia consumată. Astfel, aceste familii ar putea plăti un preț la energie plafonat la 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, cu o condiție: să aibă în întreţinere cel puţin trei copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv 26 de ani, în cazul în care urmează o formă de învăţământ. Companiile spun însă că nu poate fi aplicată această măsură, pentru că furnizorii nu dețin date despre numărul de copii al familiilor. Citește mai multe AICI
Cândva de neconceput, telefoanele mobile s-ar putea ”închide” în toată Europa în această iarnă, dacă întreruperea curentului sau raționalizarea energiei vor distruge anumite părți ale rețelelor mobile din regiune.
Decizia Rusiei de a opri aprovizionarea cu gaze pe calea cheie de aprovizionare a Europei în urma conflictului din Ucraina a crescut șansele de penurie de energie. În Franța, situația este agravată de mai multe centrale nucleare care se închid pentru întreținere.
Oficialii din industria telecomunicațiilor spun că se tem că o iarnă severă va pune la încercare infrastructura de telecomunicații a Europei, forțând companiile și guvernele să încerce să atenueze impactul.În prezent, în multe țări europene nu există suficiente sisteme de rezervă pentru a face față întreruperilor de energie electrică, au spus patru directori de telecomunicații, ridicând perspectiva întreruperii telefoanelor mobile. Citește continuarea articolului AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu