Fagurii cu cremă de ciocolată sunt absolut delicioși și ne aduc aminte de coplilărie. Iată rețeta după care se prepară.
Ingrediente
Aluat:
6 ouă
12 linguri zahăr
12 linguri ulei
12 linguri lapte
24 linguri făină
un strop de sare
1 plic praf de copt
vanilie
Cremă:
1 litru lapte rece
100 g nucă măcinată
8 linguri de zahăr
8 linguri de făină
4 linguri de cacao
1 pachet de unt sau margarină
esenţă de rom după gust
Vezi și: De ce să pui o lingură de apă rece în maioneză, când este gata. Trucul gospodinelor
Cum se prepară
Aluat
Se amestecă ouăle cu un praf de sare şi toată cantitatea de zahăr. Se pune laptele, făina, uleiul puţin câte puţin şi la sfârşit se adaugă praful de copt şi vanilia, potrivit bucataras.ro.Încingem forma pe ochiul de aragaz şi turnăm grămăjoare cu ajutorul unei linguri. Coacem câte 1 minut pe ambele părţi.
Crema
Se amestecă bine făina cu zahărul şi cacaoa cu untel. Apoi, se pune laptele puţin câte puţin să nu se facă cocoloaşe. Se pune vasul pe foc mic şi, când se face că o ciulama, se dă deoparte şi se adaugă un pachet de unt. Se amestecă puţin şi se pune din nou pe foc amestecând tot timpul, până se topeşte tot untul. Dăm deoparte şi lăsăm să să răcească puţin. Acum, punem esenţa de rom şi nucă. Mixăm bine.
Umplem cojile de faguri cu câte o linguriţă de cremă rece şi lipim cu altă coajă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News