Făina de năut, bogată în zeci de proprietăți, nu trebuie să lipsească din bucătărie. Iată la ce o puteți folosi

Făina de năut, bogată în zeci de proprietăți, nu trebuie să lipsească din bucătărie. Sursa - pixabay.com
Făina de năut, bogată în zeci de proprietăți, nu trebuie să lipsească din bucătărie. Sursa - pixabay.com

Ingredient nelipsit din rețetele de patiserie este făina. Acest produs se găsește aproape în toate gospodăriile.

Vorbim despre făina de grâu, de porumb, de migdale, castane, orez, secară, ovăz și multe altele. Dar, în multe supermarketuri, putem găsi și pachete cu făina de năut.

Știm că leguminoasele pot fi consumate în diferite rețete, dar se pretează și să fie și măcinate. În special, năutul, care este cultivat și apreciate în multe țări.  

Năutul conține proteine, carbohidrați, fibre, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, mai multe minerale și vitamine. Consumul moderat de năut favorizează tranzitul intestinal.

Trei greșeli pe care le faci când gătești cartofi: iată care sunt și nu le mai repeta

Năutul reduce colesterolul și trigliceridele, favorizând activitatea sistemului cardiovascular. La toate acestea trebuie adăugat că, la fel ca și alte leguminoase, năutul nu conține gluten. Acest lucru îl  face un ingredient ideal pentru mâncăruri potrivite și pentru celiaci.

În bucătărie, năutul poate fi folosit iert și condimentat sau împreună în supe cu legume. Unele preparate cu năut din bucătăria din Orientul Mijlociu sunt falafel și hummus. Făina de năut, în special, se pretează la multe tipuri de rețete.

Paste senzațional de delicioase. Trucurile bucătarilor italieni te vor ajuta să cucerești oaspeții 

Iată o rețetă delicioasă din făină de năut

Puneți într-o cratiță 100 grame de făină de năut cu 300 ml apă și amestecați până se elimină toate cocoloașele. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați-l 5 ore, amestecând din când în când. La final, îndepărtați spuma formată, adăugați o lingura de ulei de măsline extravirgin și un praf de sare.

Acum turnați amestecul într-o tavă de copt și nivelăm. Coaceți la cuptor la 220-250 de grade, 20 de minute. Scoateți tava din cuptor și presărați cu piper.

Utilizarea făinii de năut în procedurile cosmetice

Făina de năut se pretează și în rețete de frumusețe. Dacă aveți pielea sensibilă și riduri, amestecați puțină făină de năut cu apă de trandafir. Aplicați masa pe față, apoi, după 10 minute, îndepărtați această mască anti îmbătrânire.

Pentru un scrub, faceți  o pastă din făină de năut, apă și  puțin zahăr. Masați fața cu mișcări circulare și clătiți. 

Dacă nu avem timp de șampon, puteți folosi făină de năut.  Se pune cu grijă puțină făina pe cap, masând rădăcinile firelor de păr. Apoi aplicați făina pe lungimea părului. Rămâne doar să vă periați părul după câteva minute. 

 

Trei ingrediente neobișnuite care îmbunătățesc gustul cafelei

 

Este greu de imaginat o dimineață perfectă fără o ceașcă de cafea aromată. Licoarea ne ajută să ne pregătim pentru o zi nouă.

Cu toate acestea, starea de spirit depinde, în mare măsură, de calitățile gustative ale băuturii. De obicei, adăugăm un minim de componente în cafea. Practic, toată lumea se limitează la lapte, zahăr și scorțișoară.

Ne putem distra însă și cu alte ingrediente, pe care le putem adăuga în cafeaua de dimineață. Prin urmare, ar trebui să învățăm cum să facem o cafea incredibil de gustoasă acasă. Pentru a face acest lucru, merită să știm ce ingrediente neobișnuite pot transforma băutura.

Sare. Acest ingredient pare nepotrivit, dar este greșit. Sarea este un produs excelent care va îmbunătăți gustul băuturii. Dacă dorim să eliminăm gustul amar, atunci un praf mic de sare va face față perfect sarcinii.

Supă cremă de vinete și parmezan. Rețeta zilei

Unt. Gurmanzii știu că untul obișnuit transformă cafeaua într-o băutură divină. Datorită untului,  gustul băuturii devine mai sofisticat, mai luminos și mai bogat. Merită să adăugăm o bucată mică de unt, dar trebuie să știm că numărul de calorii al băuturii va crește.

Sirop de arțar. Mulți știu că toate siropurile sunt cu siguranță dăunătoare și periculoase. Cu toate acestea, siropul de arțar este o excepție. Produsul are o compoziție naturală cu o listă semnificativă de proprietăți utile.

Chipsuri de varză Kale: delicioase, crocante și sănătoase. Copiii le vor adora

Dar acesta nu este principalul avantaj al produsului. Cert este că siropul de arțar are un gust unic, așa că orice gurmand ar trebui să încerce să-l adauge în cafea.  Apropo, dacă adăugăm sirop de arțar în cafea, nu vom mai folosi zahăr.

 

Tartă senzațional de bună: fără făină, fără unt și fără ulei

 

Când respectăm o dietă, eliminăm sau reducem drastic carbohidrații. Odată ce ajungem la greutatea ideală, ne puteam răsfăța cu niște bunătăți, atâta timp cât alegem dulciuri cu un conținut scăzut de grăsimi și fără ingrediente nocive.

Iată rețeta unei tarte ușor și rapid de făcut acasă. Este un desert fără făină de grâu și, prin urmare, potrivit și pentru cei care au intoleranță la gluten.

Lasagna cu dovleac, fără carne și fără sos bechamel. O porție are doar 280 de calorii

Nu este o prăjitură obișnuită cu iaurt, mere sau ciocolată, ci un desert gustos și slab în grăsimi, care este gata în 15 minute. Pentru a evita folosirea făinii de grâu, vom folosi făină de castane și câteva grame de amidon de cartofi.

Mai exact, va trebui să procuram următoarele ingrediente:

250 grame de ricotta sau iaurt;

200 grame de făină de castane;

50 grame de amidon de cartofi;

70 ml lapte;

2 ouă;

150 grame zahăr granulat;

1 plic praf de copt.

 

Prepararea

Amestecăm ricotta cu zahărul. Trebuie să amestecăm bine ca zahărul să se mai încorporeze bine. Se adaugă apoi ouăle și laptele la temperatura camerei. Când ingredientele sunt bine omogenizate, putem adăuga făina de castane și amidonul.

Cinci super-alimente care accelerează metabolismul: consumă-le la micul dejun pentru rezultate fabuloase

În acest caz vom folosi mixerul electric până când amestecul este omogen și, la final, vom adăuga praful de copt.

Turnăm aluatul într-o tavă unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt, nivelam suprafața și  presărăm zahăr brun.

Tarta se coace într-un cuptor, la 170 de grade, timp de 50 de minute. Verificăm gătirea cu o scobitoare. Când tarta s-a copt o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească. Apoi o putem servi pe masă, alături de o ceașcă de cafea. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel