Jurnalista Carmen Avram, într-un interviu acordat DC News, a discutat și despre fake news, un fenomen din ce în ce mai des întâlnit în prezent.
„Fenomentul fake news mi se pare foarte, foarte periculos, din alt punct de vedere și cred că se lucrează foarte intens și îmi scapă motivul. Mi-e teamă că nu este făcut pentru a regulariza presa toată - și pe cea din online - și a o duce la un monitor comun, să vadă de adevărul adevărat, ci mi-e teamă că este îndreptat spre instituții care își fac treaba bine", a spus Carmen Avram.
Jurnalista și-a amintit de un interviu cu o persoană care lucra la o aplicație prin care să fie descoperite știrile false.
„Am avut un interviu, acum câteva luni, cu cineva care îmi spunea că lucrează la o aplicație pentru descoperirea fake news. M-am speriat foarte tare și l-am întrebat: nu vă supărați, cum o să decideți dumneavoastră că este fake news o anchetă la care noi am lucrat șase luni, opt luni, un an jumătate, cinci ani? Ce măsuri aveți, ce tehnică, ce echipe aveți voi ca să demonstreze că o anchetă care a apărut, făcută de niște jurnaliști, este fake?", a povestit Carmen Avram.
VEZI ȘI Fake News. Facebook, strategie pentru limitarea fenomenului
Mare responsabilitate
„Înțeleg că e nevoie de ceva ca să descoperi fake news, însă gândiți-vă ce s-ar putea întâmpla în România. (...) Fake news trebuie să dispară, dar trebuie mare responsabilitate atunci când decizi în ce fel reglementezi presa, online-ul, orice, ca să se debaraseze de fake news și să-l denunțe foarte repede", a concluzionat Carmen Avram.
[citeste si]
Răspunsul complet, în filmarea de mai jos:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News