Facebook adoptă o nouă strategie pentru a nu mai marca postările suspecte cu sigla "fake news" - informații care par reale, dar sunt false. Compania afirmă că acest mod de avertizare nu a dat roade până acum.
Alternativa - însoțirea acelor postări de așa-numite, informații alternative, care dau context și care ar putea lămuri utilizatorul asupra veridicității unor știri.
Până acum, dacă apărea să zicem o știre conspiraționistă despre Vladimir Putin sau Donald Trump, utilizatorii o puteau marca drept falsă sau neargumentată. Dar asta nu împiedica acea informație să ajungă la utilizatori.
De acum înainte, pe lângă o asemenea informație vor fi asociate fapte incontestabile, detalii de context cu ajutorul cărora cititorul poate înțelege, argumentat, despre ce este vorba în realitate, potrivit stiri.tvr.ro.
Noile link-uri cu ştiri din surse alternative ar putea fi de folos şi în situaţiile unde postarea incriminată reprezintă doar o dezinformare parţială, amestecând informaţii false şi adevăruri pentru a crea o imagine distorsionată asupra subiectului discutat. Până acum, etichetele Fake News puteau fi aplicate doar postărilor identificate ca fiind complet false de cel puţin doi cenzorii recunoscuţi.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News