Un fals medic patolog, care investiga victimele accidentelor de aviație și colaborator al Poliției, a fost descoperit că și-a falsificat calificările, anunță The Guardian.
Un puternic scandal a izbucnit în Olanda, în orașul Utrecht după ce s-a descoperit că un medic patolog și-a falsificat calificările. El era deseori invitat la Academia de Poliție unde susținea cursuri.
Acesta, numit doar ca Peter B, a lucrat de ani de zile la o firmă specializată în repatrierea și identificarea victimelor catastrofelor majore, precum și în sprijinul Poliției olandeze și a organismelor de sănătate publică. Procurorii au cerut patru ani de închisoare, la o instanță din Utrecht, sub acuzația că a falsificat un titlu de doctorat de la Universitatea din Amsterdam, printre alte diplome, pentru a-și construi cariera frauduloasă.
Pentru profesionalismul de care a dat dovadă acesta a fost înaintat în funcția de președinte al Asociației Profesionale a Asistentilor Autopsiei. "În retrospectivă, vă gândiți la cât de naivi am fost toți. Ideea este că el avea cu adevărat cunoștințe despre problemele medicale, ne-ar putea vorbi despre boli complexe fără probleme", a spus un purtător de cuvânt al asociației.
Procurorii au declarat că omul, a cărui viață a fost comparată în mass-media olandeză cu cea a lui Frank Abagnale, interpretat de Leonardo DiCaprio în filmul "Prinde-mă dacă poți", a fost prins după ce nu a putut să ia tensiunea arterială cuiva în timp ce lucra pentru un organism de sănătate publică.
Curtea a auzit că impostorul a reușit totuși să convingă organismele publice și o firmă de servicii de urgență - Kenyon, de acreditările sale.
Mama unei femei olandeze de 20 de ani care a murit în accidentul aerian german din 2015 a declarat în fața instanței că bărbatul ia dat o șuviță de păr a fiicei sale lucru care a lăsat-o să creadă că a lucrat la caz.
Femeia - a cărei fiică a fost ucisă alături de alți 150 de pasageri când copilotul avionului, Andreas Lubitz, a izbit în mod deliberat zborul 9525 în Alpii francezi - a strigat în timp ce a spus curții că nu are încredere în ceea ce i sa spus despre moartea fiicei sale.
Un purtător de cuvânt al firmei de servicii de urgență Kenyon a insistat că fraudulosul, care era din satul Bennekom, la 25 de mile vest de Arnhem, nu fusese pe locul accidentului sau direct implicat în identificarea victimelor.
Procurorii l-au descris ca pe un fantezist, pe care colegii i-au poreclit-o Dr Oase și că a devenit respectat în domeniul său, în ciuda faptului că prezenta pe cartea de vizită un motto șocant: "Am deschis cadavre pentru a închide cazurile".
El le-a spus în mod eronat colegilor că a lucrat la identificarea victimelor unei serii de dezastre, inclusiv după prăbușirea zborului MH17, în care au murit 298 de oameni membri ai echipajului și pasageri, în 2014.
Judecătorul în cauză, care va da sentința în două săptămâni, la întrebat pe Peter B dacă a încercat să facă astfel față cerințelor tatălui său. "Am suprimat asta", a spus inculpatul. Dar tatăl meu era foarte dominant.
"Întrebarea este: de ce?", A spus judecătorul.
- Foarte sincer, nu aș știi, răspunse omul. "E ceva în mine. S-au întâmplat lucruri pe care nu le pot explica 100%. "
Vezi și:Atentat Utrecht. Numărul morților a crescut. Poliția a făcut alte arestări
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci