Falși curieri din Iași, reținuți după ce ar fi furat din locuințe

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Doi bărbaţi din judeţul Iaşi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind acuzați de mai multe furturi din locuințe, după ce ar fi pretins că sunt curieri.

Bărbații, în vârstă de 39 şi 53 de ani, din judeţul Iaşi, au pretins că sunt de la firme de livrare a bunurilor de consum și ar fi furat din interiorul mai multor imobile din Iaşi diverse bunuri, în valoare totală de 32.600 lei. 

Ce spune Poliția

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Iaşi a transmis, joi, faptul că în perioada 9-18 iunie, bărbatul în vârstă de 53 ani, care avea o vestimentaţie caracteristică persoanelor care derulează transportul şi livrarea bunurilor de consum, ar fi pătruns în interiorul mai multor locuințe din Iaşi, de unde ar fi furat diverse bunuri, în valoare totală de 32.600 lei.

Poliţiştii au stabilit, în urma cercetărilor făcute şi a probatoriului administrat, că acesta ar fi primit sprijin de la cel de-al doilea suspect, care asigura transportul în proximitatea locurilor, unde ar fi dorit să săvârşească faptele.

Reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore

"În cadrul activităţilor desfăşurate, la data de 4 iulie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi cu sprijinul luptătorilor SAS Iaşi, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară în comuna Erbiceni, la imobilele persoanelor bănuite, acestea fiind depistate şi conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

Cei doi au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introduşi în Arestul IPJ Iaşi, prezentaţi Parchetului de la lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, ocazie cu care instanţa a dispus măsura arestării preventive a acestora pentru o perioadă 30 de zile. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Iaşi - SAS Iaşi, BOS Iaşi şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hârlău", precizează IPJ Iași, conform Agerpres.

Citește și - Schema „Curierul": Noua metodă a hoților care face prăpăd în România

Hoții găsesc tot mai multe modalități prin care să păcălească oamenii, iar noua schemă, denumită "Curierul", te poate lăsa fără bani. Hoții te contactează telefonic și se prezintă ca fiind curieri, pe motivul că aveți un colet de primit, cu plata ramburs. Jurnalista Sonia Simionov a expus experiența prin care a trecut, prin intermediul unei postări pe Facebook. Citește mai multe detalii aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel