Falsul avocat Alexandru Ion-Tudoran, trimis în judecată

Inculpatul Alexandru Ion-Tudoran a fost trimis în judecată.

Falsul avocat Alexandru Ion-Tudoran urmează să fie judecat penal de magistrații de la Judecătoria Ploiești după ce, săptămâna trecută, Tribunalul Prahova a respins ca nefondată contestaţia acestuia împotriva încheierii pronunţată de judecătorul de camera preliminară, scrie National.ro.

Trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești pentru săvârșirea infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități (24 acte materiale) și folosirea însemnelor specifice profesiei ori purtarea robei de avocat (7 acte materiale), inculpatul Alexandru Ion-Tudoran a încercat să obțină tergiversarea propriului proces penal. Dar nu i-a mers nici cu judecătorii Tribunalului Prahova.

Pentru a evita trimiterea dosarului său la fond, Alexandru Ion-Tudoran a ajuns până într-acolo încât le-a făcut reclamații la Inspecția Judiciară procurorilor de la Curtea de Apel Ploiești ce i-au anchetat în mod profesionist faptele penale. Culmea este că acest dosar penal (26485/281/2021) a fost generat de implicarea ilegală a lui Alexandru Ion-Tudoran ca avocat al tatălui său, judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, în cauza 1307/120/2016 de la Tribunalul Dâmbovița, mai scrie sursa citată.

Niciodată înscris în vreun barou legal, fiul judecătorului Ion-Tudoran s-a folosit de acte false pretins a fi emise de structura numită Baroul Bota și a construit o adevărată schemă ilegală pentru a profesa ca avocat în România. Cercetat prima dată penal în dosarul 341/P/2015 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pentru a scăpa atunci de răspunderea penală, Alexandru Ion-Tudoran a exprimat, la acel moment, „convingerea că respectă dispozițiile Legii 51/1995, iar structura din care face parte (Baroul Bota) a fost legal constituită și funcționează legal”. Procurorii l-au crezut, au arătat clemență și nu l-au trimis în judecată. O greșeală enormă, conform National.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel