Familia care trăiește, din 2005, într-o casă în pădure, fără acces auto. Tatăl: Copiii s-au săturat de tăiat lemne

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

O familie a transformat în casă o școală de piatră care datează din secolul al XVIII-lea.

Când și-au construit casă într-o pădure izolată, fără acces auto, în 2005, arhitectul britanic Piers Taylor și soția sa, Sue Philips, au făcut primul pas spre independența energetică. Conform BBC, proiectul a presupus extinderea unei școli de piatră care data din secolul al XVIII-lea de la periferia orașului Bath, pentru a crea o casă de familie modernă cu un sistem de încălzire autonom. Visul a devenit realitate mult mai târziu, odată ce tehnologia modernă a permis acest lucru.

Aveau electricitate și atât

Casa nouă era conectată la electricitate, dar nu și la gaz, așa că Taylor a instalat o centrală pe lemne pentru a furniza căldură și apă caldă. Dar nu numai că era “foarte solicitant din punct de vedere fizic” să aducă lemnele din pădurea din jur, a spus el, ci și arderea lor producea emisii de carbon. “De obicei, eu mă ocupam de tăiatul cu drujba, iar apoi, pe măsură ce copiii mei creșteau, ei mă ajutau cu spartul și stivuitul,” a spus el.

Copiii se săturaseră de muncile de la curte

“Copiii s-au săturat la un moment dat. Erau puțin rușinați, toți prietenii lor locuiau în case convenționale.” Acum, eficiența energetică a casei este conformă cu standardele cele mai întalte, după ce compania lui Taylor, Invisible Studio, a îmbunătățit pereții și ferestrele prin izolație modernă și a instalat încălzire prin pardoseală alimentată cu electricitate.

“Izolația și etanșeitatea sunt la fel de bune ca la o casă pasivă,” a spus el, referindu-se la un standard de casă care menține o temperatură confortabilă folosind mai puțină energie decât majoritatea. Acest lucru a redus la jumătate nevoia lor de lemne, iar casa produce acum și propria electricitate prin panouri solare și o baterie.

Ce sfaturi le dă Taylor celor care vor să aibă cabană în zone departe de civilizație

Dar dacă te gândești să construiești sau să adaptezi o casă autonomă, cel mai important sfat al său este să “reduci cererea”, mai spune Taylor. “Proiectăm clădiri care abia au nevoie de încălzire, asta e primul lucru. Al doilea ar fi să reduci consumul legat de iluminat.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel