Familia Regală a României, reuniune la Curtea de Argeș, la 7 ani de la moartea Reginei Ana

Familia Regală a României, reuniune la Curtea de Argeș, la 7 ani de la moartea Reginei Ana / Foto: Instagram Familia Regală a României
Familia Regală a României, reuniune la Curtea de Argeș, la 7 ani de la moartea Reginei Ana / Foto: Instagram Familia Regală a României

Familia Regală a României s-a reunit la Curtea de Argeș, pentru a o comemora pe Regina Ana.

Principesele Elena, Sofia și Maria împreună cu Majestatea Sa Margareta au ajuns astăzi la Curtea de Argeș pentru a o comemora pe Regina Ana și pentru a participa mâine la parastasul de șapte ani oficiat în memoria ei.

"Pentru a onora memoria Reginei Ana, iubita lor mamă, Principesele Elena, Sofia și Maria împreună cu Majestatea Sa Margareta au ajuns astăzi la Curtea de Argeș. Mâine, la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, ele vor participa la parastasul de șapte ani oficiat în memoria Reginei Ana", se arată într-o postare pe pagina de Instagram a Familiei Regale a României.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Romanian Royal Family (@familiaregalaaromaniei)



Regina Ana a  murit la vârsta de 92 de ani

Principesa Ana de Bourbon-Parma, cunoscută și sub numele de Regina Ana, cu numele complet Anne Antoinette Françoise Charlotte Zita Marguerite, a fost soția regelui Mihai I al României și fiica prințului René de Bourbon-Parma și a prințesei Margaret a Danemarcei. Ea avea o descendență impresionantă, fiind strănepoata regilor Christian al IX-lea al Danemarcei din partea mamei și Miguel I al Portugaliei din partea tatălui, precum și nepoata de soră a împărătesei Zita a Austriei, din familia Bourbon-Parma, scrie Wikipedia.

Ana, care deținea cetățenia franceză prin naturalizare, a jucat un rol activ în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ea l-a întâlnit pe regele Mihai al României la nunta principesei Elisabeta a Marii Britanii, în noiembrie 1947, iar cei doi s-au logodit înainte ca regele să se întoarcă în țară. Cu toate acestea, guvernul pro-bolșevic al lui Groza nu a dat acordul pentru căsătorie și, în cele din urmă, l-a forțat pe regele Mihai să abdice la 30 decembrie 1947. Cu toate acestea, cuplul a ales să se căsătorească în anul următor, în ciuda opoziției de natură religioasă.

Ana de Bourbon-Parma a fost recunoscută în cercurile monarhiste și în cadrul Familiei Regale a României sub titlul de Regina Ana, adresându-i-se cu calificativul de "Majestatea Sa". Ea a murit la 1 august 2016, la vârsta de 92 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel