Familia Regală a româniei a vizitat Academia Tehnică Militară, la trei ani de la momentul în care conducerea a decis să preia numele Ferdinand I.
"În anul 2018, Academia Tehnică Militară a decis să poarte numele Regelui Ferdinand I, întregitorul țării. La ceremonia de preluare a numelui "Academia Tehnică Militară Ferdinand I" a luat parte Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, alături de ministrul Apărării Naționale.
După trei ani, Majestatea Sa a revenit, ieri, la academie, oferind studenților militari și profesorilor un portret în ulei al Regelui Ferdinand cel Loial, ca un semn al confluenței între trecut, prezent și viitor, pentru Armata României și pentru întreaga societate.
La ceremonia militară de ieri, 29 iunie 2021, au luat parte studenți militari ai academiei, din toți anii de studii, profesori, precum și înalți reprezentanți ai Statului Major al Apărării și ai altor instituții militare din România", se arată pe pagina de Instagram a Familiei Regale a României.
Vezi această postare pe Instagram
'În curând, la Domeniul Regal Săvârşin, publicul va putea vizita Atelierul Auto al Regelui Mihai, aşa cum a fost organizat şi rânduit de suveran, în ultima jumătate de secol, pe perioada exilului. Piesele şi uneltele din atelier au fost aduse din Elveţia şi aşezate, cu fidelitate, în aceeaşi clădire în care a funcţionat atelierul în anii 1940', precizează Familia Regală a României într-o postare pe Facebook.
Potrivit savarsinregal.ro, o echipă de meşteri locali de la Ilteu, alături de angajaţii Fundaţiei Colecţia Familiei Regale a României, depun eforturi ca atelierul să se reîntoarcă în clădirea lui istorică, aflată actualmente într-un proces de restaurare. Pentru restaurare sunt folosite cărămizi, lemn, fier, cupru, var, nisip şi ţigle din secolul al XIX-lea. Folosind planurile vechi (din 1943) şi fotografiile atelierelor auto din Elveţia ale suveranului, atelierul va fi amenajat la interior păstrând cu fidelitate locul ales de Regele Mihai pentru fiecare piesă de lucru, unealtă sau accesoriu auto.
La dorinţa Majestăţii Sale Custodelui Coroanei, Margareta, atelierul va cuprinde, în spaţiul expoziţional, un televizor la care vor putea fi văzute permanent, de către vizitatori, fragmente video cu Regele Mihai vorbind despre pasiunea sa pentru maşini şi lucrul în atelierul său mecanic. Atelierul Auto al Regelui Mihai a fost amenajat la Săvârşin în anul 1943.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News