Familiile victimelor israeliene îndeamnă lumea să se opună violenței islamiste. "Vă rog, treziți-vă!"

Familiile victimelor israeliene îndeamnă lumea să se opună violenței islamiste. "Vă rog, treziți-vă!" / Foto: Pixabay
Familiile victimelor israeliene îndeamnă lumea să se opună violenței islamiste. "Vă rog, treziți-vă!" / Foto: Pixabay

Familiile victimelor israeliene îndeamnă lumea să se opună violenței islamiste.

Lumea trebuie să ia o poziţie împotriva violenţei islamiste pentru a evita răspândirea acesteia şi să ia măsuri pentru a asigura eliberarea rapidă a ostaticilor luaţi de militanţii Hamas după atacul lor din 7 octombrie asupra Israelului, au declarat miercuri familiile victimelor, transmite Reuters.

Mai multe rude ale victimelor din Israel au vizitat Roma pentru a purta discuții cu autoritățile, inclusiv cu prim-ministrul Giorgia Meloni, în cadrul unei campanii de susținere a eforturilor mondiale de eliberare a celor peste 200 de persoane luate captive.

Din acest grup a făcut parte și Avi Eylon, a cărui fiică în vârstă de 23 de ani, Shira, a fost ucisă împreună cu un prieten în timp ce participa la un festival de muzică. Stând cu sora Shirei, Adar, la un hotel din capitala Italiei, el a spus că este prea târziu pentru familia lui, dar ostaticii trebuie să fie aduși acasă.

"Pentru oamenii din toată lumea, pentru oamenii din Europa, vă rog să vă treziți"



"Vă rog, treziți-vă! Pentru oamenii din toată lumea, pentru oamenii din Europa, vă rog să vă treziți, pentru că acesta nu este un conflict terestru, acesta este un conflict religios", a spus el pentru Reuters, spunând că motivul pentru care Hamas i-a ucis fiica a fost că era evreică.

Aproximativ 222 de persoane au fost răpite după atacul din sudul Israelului, în care 1.400 de persoane au fost ucise. Hamas a eliberat luni două femei israeliene, după ce vineri mai eliberase doi ostatici cu dublă cetățenie.

Oficialii din domeniul sănătății din Fâșia Gaza, condusă de Hamas, au declarat că peste 6.500 de persoane au fost ucise de când Israelul și-a început ofensiva.

Trei persoane cu dublă cetățenie italo-israeliană au fost ucise în atacul Hamas din 7 octombrie, inclusiv Eviatar Moshe Kipnis și soția sa, Lilach Lea Havron, care se aflau ambii în kibutz-ul Beeri, una dintre țintele principale.

"Afirmația conform căreia Hamas luptă pentru libertate este pur și simplu falsă"

Fiul lor, Nadav, care și-a pierdut și unchiul în atac, a venit în Italia pentru a cere acțiuni pentru eliberarea tuturor ostaticilor care includ mai mulți membri ai familiei sale.

"Acești oameni sunt doar civili care nu au meritat niciunul dintre aceste evenimente traumatizante care li s-au întâmplat, care sunt comparabile doar cu Holocaustul", a spus el.

"Israelul însuși se poate lupta doar cu Hamas ca organizație teroristă, dar (Israelul) nu poate negocia cu ei", a spus el pentru Reuters, spunând că state precum Qatar și Egipt ar fi în poziția de a face presiuni asupra Hamas pentru a elibera ostaticii.

El a spus că este trist că unii demonstranți care au ieșit în stradă în Europa în sprijinul Palestinei au fost în favoarea Hamas, când violența islamistă a lovit din nou Franța și Belgia.

"Afirmația conform căreia Hamas luptă pentru libertate este pur și simplu falsă. Hamas se luptă cu alte religii", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel