Fără costuri suplimentare pentru bagajele de mână

foto: Freepik
foto: Freepik

Parlamentarii europeni doresc să standardizeze dimensiunea şi greutatea permisă pentru bagajele de mână ce pot fi luate la bordul avioanelor.

Parlamentarii europeni doresc să standardizeze dimensiunea şi greutatea permisă pentru bagajele de mâna pe care le pot lua la bordul avioanelor, scrie RADOR. Măsura vine în contextul în care, în prezent, aceste dimensiuni diferă de la o companie aeriană la alta, ceea ce poate ascunde diverse capcane de cost pentru pasageri.

Astăzi, Parlamentul European urmează să voteze rezoluția referitoare la dimensiunile standard pentru bagajele de mână, marcând primul pas către uniformizarea acestor standarde pentru toate companiile aeriene. Textul rezoluției subliniază că aceste bagaje standardizate nu ar trebui să genereze costuri suplimentare pentru pasageri, indiferent de compania aeriană, pentru a facilita alegerea pe piața liberă a transportului aerian. Conform documentului, politici și restricții variate privind dimensiunea și greutatea bagajelor de mână duc adesea la confuzie, neplăceri, experiențe de călătorie mai puțin confortabile, întârzieri și uneori dispute între pasageri și companiile aeriene.

Pe de altă parte, există cazuri când, în verificările la faţa locului ale dimensiunilor bagajului de mână, verificări efectuate de angajaţii companiilor aeriene, aceştia aplică regulile în mod discreţionar şi arbitrar. Cele mai multe probleme sunt înregistrate în momentul în care o astfel de călătorie este anulată sau când un client este nevoit să schimbe compania aeriană din motive neprevăzute, moment în care şi condiţiile privind bagajele de mână se schimbă. De asemenea, atunci când călătoresc cu animale de companie de talie mică în bagaje de mână, dimensiunile permise variază între companiile aeriene, ceea ce provoacă alte inconveniente

Citește și Taxele pentru bagajele de mână ale companiilor aeriene ar putea fi interzise în UE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel