Fără precedent. Pană de curent de 38 de ore într-o reședință de județ

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

O pană de curent de 38 de ore a aruncat în beznă o reședință de județ din România.

Orașul Sfântu Gheorghe, reședința județului Covasna, s-a confruntat cu o pană de curent fără precedent, ce a durat 38 de ore, conform weradio.

directorul Electrica, Jozsa Csaba, a anunțat în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 03:00, după 38 de ore de blackout, că problemele la rețeaua de distribuție a energiei electrice din Sfântu Gheorghe s-au încheiat.

În cele 38 de ore a fost afectată aproape jumătate din populaţia oraşului. În unele zone întreruperile au fost de scurtă durată, dar sunt şi zone din oraş unde problemele au durat mai bine de 24 de ore.

Antal Árpád, primarul din Sfântu Gheorghe, a făcut apel la populație să reducă, pe cât posibil, consumul de energie electrică în perioada următoare, pentru a evita suprasolicitarea rețelei și apariția unor noi defecțiuni. 

„Important! Pentru a nu suprasolicita rețeaua și pentru a evita noi defecțiuni, facem un apel la locuitori să reducă pe cât posibil consumul de energie electrică în perioada următoare!”, se arată în mesajul primarului.

De ce a avut loc această pană de curent

Problemele la rețeaua electrică a orașului au început luni, 21 august 2023, la câteva minute după ora 13:00. Două cabluri au cedat în urma suprasolicitării, iar pompele de apă dintre Punctul de transformare 162 Billa și Punctul de transformare 86 Sfântu Gheorghe s-au defectat.

Ulterior, după ce o parte dintre consumatori au fost realimentați, curentul electric a fost din nou sistat luni seara, în urma exploziei unui transformator, care a dus și la alte defecțiuni. Marți dimineața, mai multe străzi din municipiu au rămas din nou fără curent electric, iar până după-masă numărul avariilor a crescut considerabil, 54 de posturi de transformare, dintr-un total de 210 aflate în oraş, rămânând nealimentate.

Ieri, primarul Antal Árpád a convocat o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Acesta a cerut conducerii Electrica SA Covasna să prioritizeze, pe cât posibil, realimentarea cu energie electrică în acele zone care au avut cel mai mult de suferit în ultimele zile.

La rândul său, Jozsa Csaba, directorul Electrica, a explicat că situația este una fără precedent, fiind cel mai grav incident de acest fel din ultimii mulţi ani. Potrivit lui Csaba, problemele au apărut după ce a cedat mare parte din rețeaua de medie tensiune, atât din cauza consumului ridicat din această perioadă, dar și din cauza cablurilor foarte vechi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel