În sezonul rece, îți este mereu poftă de ceva dulce.
Cu toate acestea, produsele de patiserie și dulciurile din magazine nu sunt întotdeauna pe gustul tău. Dar există zeci de rețete de dulciuri de casă care sunt foarte gustoase și prietenoase cu bugetul.
De exemplu, iată cum poți să faci un desert fabulos de ciocolată din doar două ingrediente.
Ingrediente:
banane - 300 grame,
ciocolată - 200 grame.
Metoda de preparare
Topește ciocolata: fie în cuptorul cu microunde, fie în bain-marie. Pasează bananele cu un blender sau cu o furculiță.
Amestecă bananele cu ciocolata topită. Apoi tapetează o tavă cu hârtie de copt sau folie alimentară. Toarnă compoziția în tavă și dă desertul în frigider pentru 2-3 ore sau până se solidifică complet.
Desertul tău fabulos este gata! Trebuie doar să-l porționezi și servești pe masă. Poftă bună!
Micul dejun este important nu doar pentru copii, ci și pentru adulți, pentru că toată lumea trebuie să-și încarce bateriile înainte de a pleca de acasă.
Așadar, pentru a face mai specială prima masă a zilei, încercați să pregătiți o prăjitură cu ricotta, care este bună și delicioasă. Imediat ce veți scoate desertul din cuptor, bucătăria se va umple cu un parfum irezistibil.
Este un desert moale și gustos pe care îl puteți pregăti repede. Cu siguranță, va avea succes, deoarece este atât de rafinat și îmbietor încât va dispărea cu viteza luminii de pe masă.
Un desert uimitor din griș și dovleac. Rețeta este simplă și ușor de făcut
În plus, are un număr redus de calorii și din acest motiv cei care țin dietă pot consuma o felie fără probleme!
Timp de pregătire - 15 minute, timp de gătire - 40-45 de minute, timp total - 1 oră, porții - 8, calorii - 130 pentru o felie.
Ingrediente:
600 grame ricotta ușoară,
3 ouă,
3 linguri de făină de griș (sau obișnuită),
3 linguri de stevia (sau zahăr),
3 linguri de smântână sau iaurt natural,
coaja rasă de la 1 lămâie,
1 linguriță esență de vanilie,
1 praf de sare.
Mai întâi, puneți ricotta într-un bol, adăugați gălbenușurile de ou, stevia (sau zahărul), praful de sare, esența de vanilie, coaja de lămâie rasă, grișul și smântâna (sau iaurtul).
Mixați ingredientele cu un mixer electric, până veți obține un aluat compact și omogen.
Cu ce poate fi înlocuit untul în dulciurile de post. Iată câteva alternative surprinzătoare
Acum bateți albușurile spumă cu mixerul și încorporați-le în aluat, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus.
Transferați aluatul într-o formă rotundă cu balamale, cu diametrul de 18-20 centimetri, acoperită în prealabil cu hârtie de copt.
La final, nivelați suprafața prăjiturii și puneți-o la copt în cuptorul preîncălzit, timp de 40-50 de minute, la o temperatură de 180°C. la final, ornați prăjitura zahăr pudră. Poftă bună!
Iată o rețetă delicioasă de muștar din struguri, un desert sicilian de toamnă, iubit de adulți și copii.
În Sicilia există o rețetă care s-a transmis din generație în generație. Vorbim despre muştarul din struguri. Ingredientul principal al muștarului sicilian este mustul de struguri, are consistența unei budinci și poate fi savurat cald sau rece, cu o stropire de scorțișoară.
Trei ingrediente neobișnuite care îmbunătățesc gustului cafelei
Cum se prepară această rețetă străveche, care nu implică utilizarea zahărului? Suntem siguri că parfumul său îmbătător te va cuceri chiar înainte de a-l gusta!
Ingrediente:
2 litri must de struguri negri,
100 grame amidon de porumb,
50 grame alune, migdale sau nuci,
praf de scorțișoară.
Mai întâi, se fierbe mustul la foc mic. Se fierbe aproximativ o jumătate de oră și se lasă să se odihnească peste noapte. Mustul se filtrează printr-o sită, se pune într-o cratiță și se adaugă amidonul.
Aperitiv delicios, gata în 5 minute! Încearcă și te vei convinge
Amestecă încet ținând focul mic, până când mustul obține o consistență cremoasă. Acum nu mai rămâne decât să torni muștarul în forme. Îmbogățește-l cu alune tocate (alternativ poți folosi migdale sau nuci dacă îți plac mai mult) și un strop de scorțișoară. Îl poți savura cald sau rece. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu