Fără vize în Thailanda! O nouă eră a turismului pentru români

Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă, printr-un comunicat de presă, că salută implementarea, începând cu data de 15 iulie, a deciziei Regatului Thailandei de a include România, alături de alte state, pe lista statelor ai căror cetăţeni pot călători în această ţară fără a avea obligaţia obţinerii vizei de intrare pentru o durată de până la 60 de zile.

Astfel, începând cu această dată, cetăţenii români care călătoresc în Regatul Thailandei în scop de turism sau de afaceri pentru o durată de maximum 60 de zile vor fi exceptaţi de la obligaţia obţinerii unei vize de intrare.

Decizia autorităţilor thailandeze este rezultatul demersurilor susţinute ale MAE, inclusiv prin intermediul Ambasadei României la Bangkok, care au vizat facilitarea procesului de eliminare a vizelor pentru cetăţenii români care călătoresc în scop turistic în această ţară, se mai arată în comunicatul menţionat. 

***

Thailanda, o destinație turistică

Poziționare și geografie

Thailanda, situată în centrul Asiei de Sud-Est continentale, se mândrește cu o diversitate de ecosisteme, de la zonele împădurite și colinare ale nordului, la câmpiile fertile ale zonei centrale și la coastele accidentate ale peninsulei sudice. Această țară tropicală oferă un peisaj variat, fiind cunoscută pentru câmpurile sale de orez și frumoasele plaje ale peninsulei sudice, potrivit Britannica.

Date despre țară

- Capitală: Bangkok
- Populație (2024): 66,168,000
- Monedă: 1 USD (1 dolar american) = 37.204 baht thailandez

2. Imagine cu... (romanii--liber-la-vacante-in-thailanda-fara-viza--de-cand-se-aplica-masura_90057700.jpg)

Sursa: Freepik

Istorie și politică

Până în a doua jumătate a secolului al XX-lea, Thailanda era în principal o țară agricolă. Cu toate acestea, începând cu anii '60, tot mai mulți oameni au început să se mute în Bangkok și în alte orașe mari. Orașele majore includ Chiang Mai, Nakhon Ratchasima, Khon Kaen, Udon Thani, Pattaya și Hat Yai.

Thailanda, cunoscută anterior sub numele de Siam, nu a fost niciodată colonizată de puteri europene. Din 1932, Thailanda a devenit o monarhie constituțională.

Relief și climă

Peisajele Thailandei variază de la munți joși la câmpii aluviale fertile și plaje nisipoase. Țara este împărțită în cinci regiuni geografice distincte: munții nordici și vestici, platoul Khorat din nord-est, bazinul râului Chao Phraya în centru, porțiunea maritimă din sud-est și porțiunea peninsulară din sud-vest.

Râul Chao Phraya, principala arteră fluvială a țării, străbate Golful Thailandei, în timp ce platoul Khorat este delimitat de râul Mekong la nord și est. Regiunile de sud sunt drenate de râuri scurte care se varsă în mare, formând delte și bazine.

Floră și faună

Thailanda găzduiește păduri, pajiști și zone umede împânzite de lotuși și nuferi. Deși suprafața acoperită de păduri a scăzut dramatic din cauza defrișărilor, vegetația este dominată de bambus, palmieri și ferigi. 

Fauna include bivoli, boi, cai și elefanți, deși utilizarea animalelor pentru muncă a scăzut în favoarea mașinilor. Populațiile de rinoceri și elefanți au fost reduse semnificativ, în timp ce cererea pentru animale exotice a pus în pericol multe specii.

Conservare și protecție

Eforturile de conservare sunt subminate de dificultăți în implementarea și aplicarea legilor. Pescuitul excesiv și distrugerea habitatelor naturale au afectat stocurile de pești, creveți și crabi. Șerpii, inclusiv cobra regală și crocodilii, sunt mai des întâlniți în fermele specializate decât în sălbăticie.

Turism și economie

Thailanda este o destinație turistică de renume mondial, cu insule populare precum Phuket, Samui și Phi Phi, atrăgând vizitatori datorită plajelor sale frumoase și peisajelor pitorești. Turismul joacă un rol crucial în economia țării, contribuind semnificativ la veniturile naționale.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel