Farage spune că Zelenski ar trebui să caute un acord de pace cu Rusia pentru Ucraina

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele ar trebui să reconsidere obiectivul de a recâștiga toate teritoriile pierdute, spune liderul Reform UK în cele mai recente remarci despre război.

Nigel Farage l-a îndemnat pe Volodimir Zelenski să caute un acord de pace cu Rusia, „altfel nu vor mai rămâne tineri în Ucraina”.

Liderul Reform UK, care a fost criticat pentru sugestia că Occidentul a provocat agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, a spus că a venit timpul ca președintele ucrainean să-și reconsidere obiectivul de a recâștiga tot teritoriul pierdut în urma invaziei lui Vladimir Putin, deoarece o astfel de misiune va fi „incredibil de dificilă”.

Farage a făcut cele mai recente remarci despre războiul din Ucraina în timp ce vorbea cu jurnaliști de la Times și Daily Mail în timpul unei călătorii la Canalul Mânecii pentru a evidenția numărul de treceri ale bărcilor mici. Aceasta a venit după ce un alt politician din Reform UK, Julian Malins, candidat pentru Salisbury, a fost huiduit pentru că le-a spus alegătorilor locali că Putin „părea foarte bun”.

Malins fusese întrebat dacă Reform UK va continua să sprijine Ucraina, așa cum au făcut Rishi Sunak și Boris Johnson, acesta din urmă menținând o relație cu Zelenski chiar și după ce a fost forțat să părăsească funcția de prim-ministru.

„Războiul nu înseamnă, ca să spunem așa, să pedepsești sau în vreun fel să treci peste mii de tineri în tancuri și să-i arunci în aer pentru că o persoană are puncte de vedere cu care nu ești de acord”, a spus Malins la o întâlnire electorală în Salisbury, duminică. „L-am întâlnit pe Putin și am avut o conversație de 10 minute cu el și părea foarte bun. Nu este domnul austriac cu mustață revenit la viață.”

Circumscripția pe care Malins speră să o reprezinte este locul unde Serghei și Iulia Skripal au fost otrăviți cu noviciok. Skripal și fiica sa au supraviețuit atacului, dar la sfârșitul lunii iunie 2018, o femeie din Wiltshire, Dawn Sturgess, și partenerul ei, Charlie Rowley, au fost otrăviți în Amesbury, la opt mile nord de Salisbury. Sturgess, în vârstă de 44 de ani, a murit pe 8 iulie acel an.

Deși Farage a subliniat că nu-l place pe Putin și se opune invaziei Ucrainei, el a fost criticat pentru exprimarea unei narațiuni văzute ca fiind favorabilă președintelui rus. De asemenea, el l-a criticat pe Johnson pentru respingerea perspectivei unui acord de pace.

Vorbind la un miting în Devon, marți, Farage a spus: „Cumva, se spune că sunt un apologist al lui Putin, ceea ce desigur nu sunt. Ceea ce a făcut în Ucraina este reprobabil.

„Ziarul Daily Mail, care a decis că sunt una dintre cele mai rele persoane care s-au născut vreodată, nu pentru prima dată, doar pentru că acum peste 10 ani am spus că simțeam că extinderea către est a NATO și a Uniunii Europene va fi folosită de un dictator periculos ca un motiv pentru a merge la război."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel