Toată lumea are acasă un set de farfurii, cești și alte vase din porțelan, care, la un moment dat, se îngălbenesc.
Dar cu metoda bunicii putem face ca aceste vase albe să strălucească din nou, iar petele galbene să dispară. Problema porțelanului constă în petele galbene, care tind să apară atunci când farfuriile nu sunt folosite o perioadă îndelungată. Indiferent cum le spălăm și ce produse folosim, petele galbene se încăpățânează să nu dispară.
Chiuveta din oțel inoxidabil va străluci din nou: folosește acest remediu ieftin
Desigur, când spălăm farfuriile și ceștile cu detergentul clasic ni se pare că problema este rezolvată, dar realitatea este cu totul alta. Seturile de farfurii și-au pierdut strălucirea și nu mai sunt atât de frumoase și strălucitoare ca înainte.
Pentru orice problemă există însă un remediu: să aflăm care este acesta.
Unele gospodine pun sare în tigaie, înainte de a prăji ceva: iată care este explicația
Nu este doar o metodă simplă, ci și foarte economă, deoarece nu trebuie să cumpărați produse scumpe. Aveți nevoie de un singur ingredient pe care probabil îl aveți în cămară și un șervețel curat din bumbac.
Așa că ia niște oțet și diluează-l, în părți egale, cu apă. Acum scufundă prosopul în această soluție și șterge vasele, ceștile și alte vase din porțelan. Vei constata că, încetul cu încetul, petele galbene vor începe să se estompeze până când vor dispărea complet.
Cum poți înlocui sarea în bucătărie? Iată cele mai accesibile produse, cu care nu vei da greș
La final, clătește toate farfuriile și ceștile de porțelan cu apă curentă și usucă-le cu o cârpă curată. Toate obiectele vor fi ca noi. Porțelanul este foarte delicat, de aceea când depozitezi farfuriile în dulap ar fi bine să așezi între ele niște foi albe sau șervețele de pânză, pentru a evita eventuale zgârieturi.
În bucătărie, cel mai des este ștearsă și curățată suprafața de lucru, în timp ce alte zone, unde se adună praf și murdărie, scapă, adesea, atenției noastre.
Prin urmare, bacteriile din acele zone pot ajunge pe alimente și în vase. Aflați care sunt zonele din bucătărie care, de asemenea, necesită, o curățare regulată.
Printre cele mai frecvente locuri din bucătărie, care sunt, de obicei, uitate în timpul curățeniei, sunt rafurile și dulapurile.
Praful și grăsimea din timpul preparării bucatelor se acumulează în aceste zone și pot provoca mirosuri neplăcute, așa că trebuie curățate de mai multe ori pe an.
Pentru asta puneți într-o găleată apă caldă, săpun lichid și o picătură de oțet alb. Înmuiați o cârpă în acest amestec și ștergeți dulapurile și rafturile. Veți îndepărta cu ușurință grăsimea, murdăria și praful datorită puterii de curățare a microfibrei și a apei cu oțet.
O altă zonă din bucătărie, adesea uitată, este cuptorul, în special interiorul acestuia, unde se adună grăsimea arsă.
Când curățați cuptorul folosiți o cârpă de microfibră, pentru a nu zgâria suprafața și, în același timp, să reușiți să pătrundeți chiar și în locurile greu accesibile.
Alte zone din bucătărie, uitate în timpul curățeniei, sunt locurile de sub mobilier, pereții și tavanele, unde se adună praful cu uneori, se formează și pânze de păianjen.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu