Fasolea bătută poate reprezenta cea mai bună idee, atunci când ții post și nu mai știi ce să mai gătești.
Ingrediente
1 ardei
1 morcov
1 bucată țelină
1/2 legătură mărar
3 căței usturoi
ulei
1 linguriță boia
pastă tomate
1 crenguță cimbru
2 foi dafin
sare
2 cepe
500 g fasole
Cum se prepară
Se spală fasolea şi se pune la fiert într-o oală cu apă. După ce clocoteşte câteva minute, se aruncă apa şi se mai pune din nou la fiert în altă apă. Se toacă morcovul, ardeiul şi ţelina şi se pun în oala cu fasole, adăugându-se şi foile de dafin şi crenguţa de cimbru, potrivit retete.unica.ro.
După ce fasolea este fiartă, se ia de pe foc şi se pasează cu un blender vertical. Se condimentează cu sare şi mărar tocat şi se pune într-un vas de yena. Separat, se călesc ceapa tocată mărunt şi usturoiul. Se adaugă boiaua dulce şi puţină pastă de tomate. Se presară peste fasolea bătură şi se serveşte atât caldă, cât şi rece.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu