Rețeta de fasole cu afumătură este nelipsită de pe masa românilor, de 1 Decembrie. Iată cum se prepară.
Ingrediente
500 de grame de fasole
Doi ardei graşi
2 morcovi
Bulion
O ceapă
Sare
Cimbru
Costiţă afumată
Leuştean
Mod de preparare
Se spală fasolea, după care se opăreşte. Nu uitaţi să puneţi puţină sare în apă. După ce a dat în clocot, se aruncă apa, după care se pune iar la fiert. Adăugăm legumele tocate, sare, cimbru şi lăsăm să fiarbă.
Separat, rumeniţi puţin costiţa tăiată fâşii subţiri.
După ce a fiert fasolea, puneţi o lingură de bulion, adăugaţi costiţa şi mai lăsaţi să fiarbă câteva minute. La final, adăugaţi leuşteanul tocat mărunt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu