Fasolea cu ciolan afumat este o rețetă foarte sățioasă și gustoasă.
1/2 kg fasole boabe
1 buc ciolan afumat (de cca 1 kg)
1 morcov
2 cepe medii
o conservă roșii cuburi
2 linguri bulion
3 frunze dafin
1 legătură mărar
1/2 linguriță cimbru
sare
piper
boia de ardei dulce
Lasă fasolea în apă de seară. A doua zi, dă fasolea la fiert în suficientă apă și puțină sare, iar după ce clocotește bine schimbă-i apă cu altă apă fiartă. Repetă procedeul.
După ce schimbi ultima oară apa, adaugă ciolanul și lasă cratiță la foc mic, cu capacul pus, pentru două ore.
Cu 30 de minute înainte de final, scoate ciolanul din cratiță și adaugă peste fasole morvocul dat pe răzătoare, ceapa tocată cât mai mărunt, foile de dafin și condimentele.
Lasă fasolea să fiarbă în continuare. Cu cinci minute înainte de a închide focul, adaugă roșiile cuburi, bulionul și mărarul tocat mărunt. Întoarce în cratiță carnea desprinsă de pe ciolan, tăiată cubulețe potrivite, notează retetepractice.ro. Poți lăsa și ciolanul tăiat bucăți mari, în funcție de preferințe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu