Fasole cu ciolan la ceaun. Rețetă tradițional românească. Fasolea cu ciolan este una dintre mâncărurile "de bază" ale românului. Este un preparat iubit și ușr de pregătit.
– ceapă tăiată mărunt
– ciolan afumat tăiat bucăţi mari
– ulei de floarea soarelui
– fasole în sos tomat
– sare, piper, boia (dulce sau iute, cum vă place), frunze de dafin
– mărar verde
– smântână pentru servit
Fasole cu ciolan la ceaun. Rețetă tradițional românească. Pune uleiul, care trebuie să acopere ceapă. În uleiul încins călim ceapă până se sticleşte. Condimentăm cu sare, piper şi boia după gust. Nu uitaţi să amestecaţi tot timpul, ca să nu se lipească de ceaun.
Fasole cu ciolan la ceaun. Rețetă tradițional românească. Apoi urmează bucăţile de ciola. Dacă folosiţi ciolan de casă, e mai mult decât indicat să îl fierbeţi foarte bine, până ce carnea cade de pe os, scrie teoskitchen.ro. Dacă e ciolan de magazin, ajunge să îi daţi un clocot bun, până furculiţa intr[ bine în carne.
Fasole cu ciolan la ceaun. Rețetă tradițional românească. Îl tăiaţi apoi bucăţi mari, pe care le rumeniți în ceaun alături de ceapă. Urmează să punem fasolea - cea în sos tomat e minunată, dar dacă folosiţi fasole boabe simplă, nu uitaţi să puneţi sos de roşii, bulion pentru sos.
Fasole cu ciolan la ceaun. Rețetă tradițional românească. Peste fasole punem puțină apă, apoi frunzele de dafin şi amestecăm bine. Lăsăm să fiarbă totul bine. Apoi, către final, punem şi mărarul tocat mărunt, potrivim de sare şi piper şi mai lăsăm să dea câteva clocote.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News