Fasolea făcăluită este delicioasă, dacă ştii cum să o prepari. Vă prezentăm o reţetă simplă, o reţetă pe care orice gospodină trebuie să o cunoască.
300 de grame de fasole
2 cepe
1 ardei
Usturoi
Bulion
Ulei
Sare
Mărar
Punem la fiert fasolea. Între timp, ne ocupăm de prăjeală. Curăţăm şi tocăm mărunt ceapa şi ardeiul. Punem legumele într-o tigaie cu puţin ulei, după care adăugăm bulion. Mai lăsăm pe foc câteva minute, după care dăm deoparte.
După ce s-a fiert fasolea, o punem într-un bol, adăugăm puţin din zeama în care a fiert şi o pisăm. Punem usturoiul mărunţit, un praf de sare şi amestecăm bine. Deasupra, punem prăjeala preparată anterior şi puţin mărar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu