Acum este sezonul păstăilor iar gospodinele pregătesc după diferite rețete fasole verde scăzută cu usturoi. Păstăile de fasole verde au un gust plăcut și o culoare frumoasă și intensă. Cu toate acestea, nu toată lumea știe să le gătească corect și, probabil, din această cauză, multora nu le place acest fel de mâncare.
Chiar dacă rețeta nu este una dintre cele mai dificile trebuie să știi că înainte de a prăji fasolea verde, aceasta trebuie mai întâi fiartă. Acest pas nu este deloc dificil și chiar suficient de rapid. Puteți fierbe oricând mai multe pungi de fasole deodată, iar apoi durează doar 7-10 minute pentru a o pregăti. Fasolea verde cu usturoi este o garnitură bună, condimentată și foarte parfumată. Ei bine, în timpul Postului Mare este, de asemenea, un prânz sau o cină hrănitoare cu drepturi depline.
Pentru a pregăti acest fel de mâncare vei avea nevoie de fasole verde 400 g, unt în cantitate de o lingură, ulei vegetal o lingură, căței de usturoi 3 buc, sos de soia 2 linguri și semințe de susan în cantitate de 2 linguri. De asemenea, nici un fel de mâncare nu se poate pregăti fără de sare, acesta nefiind o excepție.
Întâi de toate pentru a pregăti deliciosul fel de mâncare scoatem din congelator un pachet de fasole verde congelată sau dacă avem păstăi proaspete le puteți folosi pe acelea. După care luăm o cratiță mare, turnăm apă în ea, umplând-o cu aproximativ un sfert. Ulterior cratița cu apă trebuie pusă pe foc. Aduceți apa la fiert. Apoi punem strecurătoarea pe cratiță, punem fasolea verde în ea și o fierbem la abur 5 minute până s-a pregătit pe jumătate. Apoi, clătiți fasolea verde cu apă cu gheață. După aceea, uscați păstăile de fasole.
Din moment ce fasolea verde a fiert punem într-o tigaie o bucată de unt și se încinge la foc mic. Apoi măriți focul la mediu și puneți cățeii de usturoi tăiați felii, turnați o lingură de ulei vegetal și amestecând, prăjiți usturoiul 2 minute. Este bine să căliți fasolea încă 3 minute. Apoi adăugați semințele de susan, amestecați toate ingredientele bine. Prăjiți fasolea verde cu usturoi și sos de soia pentru încă 2 minute. Apoi luați tigaia de pe foc. Aceasta poate fi servită chiar și cu paste.
Fasolea verde este delicioasă ca și legume individuală, dar câteva condimente suplimentare, cum ar fi coaja de lămâie și usturoiul, sunt doar complementul perfect pentru aromele lor vibrante. Pentru a păstra pe cât posibil proprietățile benefice ale fasolei, păstăile se culeg în stadiul de maturitate „lapte”, când fasolea este încă suficient de fragedă și moale.
Fasolea se folosește atât întreagă, cât și tocată. Cel mai adesea, fasolea verde congelată se găsește pe rafturile magazinelor, care prezintă o serie de avantaje față de cea proaspătă. Printre acestea se numără disponibilitate pe tot parcursul anului, valabilitate lungă a produsului, păstrarea completă a compoziției de vitamine și minerale a legumelor proaspete. De asemenea, acestea conțin o concentrație mare de nutrienți datorită pierderii de umiditate în timpul procesului de congelare și a unui preț mai mic. La fel de mulți nutrienți are și varza a la Cluj.
Mâncarea de fasole verde scăzută cu usturoi conține o vitamina K destul de rară, care este necesară pentru coagularea normală a sângelui și pentru absorbția calciului. Produsul conține mangan la fel ca și gogoșarii opăriți la borcan, care este responsabil pentru starea și elasticitatea pielii. Prezența fibrelor alimentare face ca produsul să fie important pentru activitatea tractului gastrointestinal și normalizarea motilității intestinale, scrie BZI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News