Dana Săvuică a scos în evidență o nouă metodă de slăbire la care apelează oamenii în prezent. Cât de bună este? Dr. Florin Ioan Bălănică a explicat totul, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC MEDICAL.
"Acum este un fenomen, "Fasting". Toată lumea ține post ca să slăbească. Acele 16 ore care ar trebui să treacă între cele două mese ca să slăbești. O fi o chestie WOW, dar eu zic că dacă nu ești atent sau îndrumat, poți să ajungă să ai niște probleme de sănătate la un moment dat pe care nu le-ai avut înainte și care practic au fost declanșate de aceste excese", a dezvăluit Dana Săvuică, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC MEDICAL.
"Vreau să lansez o întrebare retorică. Cum vă explicați că într-o țară care are la aproape fiecare colț de stradă un cabinet de nutriție, o sală de sport, iar farmaciile sunt doldora de buline pentru slăbit, suntem pe primele locuri la obezitate și diabet în UE, atât din perspectiva copilului, cât și a adultului. E clar că prevenția nu există.
1. Mișcarea trebuie să fie adaptată fiecărei persoane în parte.
2. Vorbeam de fastingul intermitent. El este intermitent pentru că nu este permanent! Reprezintă o perioadă de post de 16 ore care reprezintă și postul nocturn. El are o utilitate fabuloasă, absolut fabuloasă și face parte și din metoda mea, adică reduce cantitatea de grăsime de pe organele interne și totodată, prin fenomenul de apoptoză, adică de moarte celulară, forțează corpul să reînnoiască celulele tractului digestiv. El se poate face pe perioade de una, două, până la trei săptămâni pe programe de scădere în greutate, iar dacă vorbim de persoane normo-ponderală, care are o activitate fizică medie sau ridicată și care dorește să aibă un tonus muscular bun și o stare de sănătate bună, putem să ținem într-o săptămână dintr-o lună, patru zile din șapte. Aceste zile pot fi consecutive sau pot fi alternative... funcție de decizie a unui medic care urmărește acest fenomen.
Trebuie să scoatem complet ideea de dietă! Cuvântul dietă trebuie înlocuit în dicționar cu "stil de viață". Termenul de dietă presupune o limitare mentală. Dietă / regim înseamnă ceva rău pentru creierul nostru, mai ales în România, unde am trăit printr-un regim comunism", a declarat dr. Florin Ioan Bălănică.
Vezi mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News