Fata atacată de urs la Jepii Mici, Diana Maria, a fost înmormântată astăzi, în rochie de mireasă. Video

Diana Maria, fata atacată de urs pe traseul de la Jepii Mici a fost înmormântată sâmbătă, 13 iulie. 

Diana Maria, în vârstă de 19 ani, ucisă de urs pe un traseu din munții Bucegi, lângă Bușteni, a fost înmormântată în satul natal. Fata era originară din satul Cârligu, din comuna Popricani, județul Iași.

La înmormântare au fost prezente zeci de persoane, locuitori din sat, dar și colegi, precum și alte persoane care au cunoscut-o pe fată. Rudele au povestit cu lacrimi în ochi ce sentimente îi încearcă.

"Suntem îndurerați, o țară întreagă trăiește aceleași sentimente. Nu putem să știm cu exactitate ce a fost acolo. Oricum, cel mai trist lucru din lumea aceasta este să-ți conduci propriul copil pe ultimul drum", a povestit un participant la înmormântare la Antena 3.

"Este durere mare, foarte mare. Era singurul copil," a povestit o prietenă a mamei Dianei. 

Reamintim că Diana Maria se afla cu un prieten pe traseul care pornea din dreptul orașului Bușteni. La un moment dat aceștia au observat un urs care-i urmărea, au apucat să sune la 112, însă totul s-a petrecut foarte rapid. Ursul a apucat-o pe fată de picior și a aruncat-o într-o râpă foarte adâncă. Ursul a fost împușcat în cele din urmă. Prietenul fetei a reușit să se salveze și a fost coborât de salvamontiști în Bușteni. 

Moartea Dianei Maria schimbă legile

Moartea fetei de doar 19 ani pare să producă totuși efecte. Problema urșilor care apar tot mai des în localități, uneori chiar și în marile orașe, dar și pe traseele turistice a fost intens dezbătută zilele acestea și se pare că se vor face schimbări legislative. Au existat mai multe propuneri, printre care schimbarea cotei de urși ce pot fi împușcați anual. Fostul ministru al mediului Tanczos Barna este un susținător al reducerii numărului de urși din România, avertizând asupra faptului că aceștia se înmulțesc necontrolat și datorită capacității lor de adaptare la mediu, ar putea ajunge chiar și în Delta Dunării. 

”Este vorba despre o intervenţie a omului într-o populaţie de animal sălbatic, ursul brun, care este în vârful lanţului trofic, ştie toate lumea că nu există alt duşman decât omul şi omul este responsabil pentru controlul şi managementul acestei populaţii. Vedem cum se dublează, se triplează numărul judeţelor unde se raportează pagube, se dublează, se triplează numărul apelurilor la 112”, spune Tanczos Barna.

Pe de altă parte, ONG-urile continuă să se opună măsurii eliminării urșilor, deși până în prezent relocarea acestora nu a părut să dea rezultatele dorite. 

Video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel